Skocz do zawartości

[Rower] Felt q720 opinie uzytkownikow? ewentualne cos innego w tej cenie.

jacekbdg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie Wszystkich!

Jestem poczatkujacy w temcie rowerow, troche poczytalem tematow na forum opini itp....

Strasznie nie lubie kupowac badziewia, jak juz cos kupic to zeby posluzylo pare lat.

Po przestudiowaniu paru tamtow wybralem sobie rower Felt q720

http://www.ransport.pl/40,rower-felt-mtb-q720-2010-black-19.5-.html

Mam pytanie do fachowcow....

czy to dobry wybor wzgledem ceny zakupu a jakosci?

czy w tej cenie mozna kupic cos lepszego czy to juz sa drobne szczegoly?

Rower bedzie uzywany bardzie w terenie malo-zawansowanym, typu lesne sciezki, sporadycznie asfalt, reakracja.

Mam wzrost 178cm, waga 84kg.

Z gory dziekuje za odpowiedz

Pozdrowienia

Napisano

Witam Serdecznie Wszystkich!

Jestem poczatkujacy w temcie rowerow, troche poczytalem tematow na forum opini itp....

Strasznie nie lubie kupowac badziewia, jak juz cos kupic to zeby posluzylo pare lat.

Po przestudiowaniu paru tamtow wybralem sobie rower Felt q720

http://www.ransport.pl/40,rower-felt-mtb-q720-2010-black-19.5-.html

Mam pytanie do fachowcow....

czy to dobry wybor wzgledem ceny zakupu a jakosci?

czy w tej cenie mozna kupic cos lepszego czy to juz sa drobne szczegoly?

Rower bedzie uzywany bardzie w terenie malo-zawansowanym, typu lesne sciezki, sporadycznie asfalt, reakracja.

Mam wzrost 178cm, waga 84kg.

Z gory dziekuje za odpowiedz

Pozdrowienia

Rower na bardzo dobrym osprzęcie,ale dla Ciebie,za duża rama,max 18"

Napisano

Akurat rama może być ok. Ja mając zaledwie 2cm więcej jeżdżę na 20 więc to raczej kwestia własnych preferencji. Oczywiście potrzebna przymiarka.

Napisano

tak oczywiscie macie racje.....z teori wychodzi mi rama 18,5...to mysle jest szczegol, na pewno przed takim zakupem wybiore sie na przymiarke

chodzi mi bardziej o opinie tego roweru, osprzet w relacji do ceny

mile widziane opinie uzytkownikow...

niestety jestem na razie zielony w tym temacie, czytam czytam ale tym wiecej informacji w glowie tym wiekszy kociol

Napisano

Trochę mnie martwi ten Felt, po pierwsze ma słabiutki amortyzator jak za takie pieniądze, po drugie zamontowali tam tarczę 180 mm , a producent amortyzatora przewiduje max 160 mm ;)

Ponadto rama 19.5" jest długa, 615 mm - nie wiem czy nie będziesz za bardzo wyciągnięty ... bardziej turystyczne MTB mają w tym rozmiarze sporo krótsze ramy.

Napisano

dzieki za odpowiedzi

rybciasun...z tym "evolution" jaki konkretnie model miales na mysli

takie mialem przeczucie ze nie dokonca cena jest adekfatna do zastosowanych podzespolow, pokuse mialem przedewszstkim na wyglad

malo informacji jest wogole w necie na temat tej firmy

duzo osob na forum poleca jako pierwszy "normalny" rower krossa a6 i chyba nie bede kombinowal i sie zopatrze w taki sprzet

jestem totalnym amatorem, nie bede uzywal roweru do niewiadomo jakich ekstremalnych rzeczy....ale jak pisalem wczesniej nie lubie wywalac pieniedzy na buble

Napisano

Nikt nie pisze, że ten rower to bubel, firma Felt jest znana i uznana, ten model ma jednak dosyć słaby amortyzator jak na rower w takiej cenie, rama też jest dosyć ciężka.

Faktycznie Kross A6 oferuje lepszy amortyzator osprzęt na podobnym poziomie a wszystko w niższej cenie, jednak nie każdy musi jeździć Krossem.

Może taki Cannondale :

http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/22933-trail-sl-3?id=429&page=2&pr_price=19-7134&pr_subcategory=59&pr_year=2011

Napisano

troche sie zle wyrazilem...oczywiscie rownierz nie twierdze ze firma Felt to firma "bubel" duzo o niej czytalem i wiem ze jest ceniona na swiecie za swoje produkty tylko akurat ten model nie jest adekwatny wzgledem ceny zakupu.

mam dylemat co do zakupu... ale to juz nie to miejsce w ktorym je rozwiaze

dziekuje wszystkim za pomoc

temat mozna zakonczyc

pozdrowienia

Napisano

miałem na myśli nasz bydgoski (pozdrawiam kolege z miasta :D) Unibike, unibike evolution 2011, weźmiesz go za 1800, za 200 sprzedasz xcra, i masz jeszcze 1400 na sprzet, 800 możesz włożyć w epicona / używanego sida (przy drugim wariancie, waga koło 1500g pewno, jak nie mniej to schodzisz minimum pół kilo z roweru) i śmigasz aż miło :) za koszt 2400

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...