jacekbdg Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Witam Serdecznie Wszystkich! Jestem poczatkujacy w temcie rowerow, troche poczytalem tematow na forum opini itp.... Strasznie nie lubie kupowac badziewia, jak juz cos kupic to zeby posluzylo pare lat. Po przestudiowaniu paru tamtow wybralem sobie rower Felt q720 http://www.ransport.pl/40,rower-felt-mtb-q720-2010-black-19.5-.html Mam pytanie do fachowcow.... czy to dobry wybor wzgledem ceny zakupu a jakosci? czy w tej cenie mozna kupic cos lepszego czy to juz sa drobne szczegoly? Rower bedzie uzywany bardzie w terenie malo-zawansowanym, typu lesne sciezki, sporadycznie asfalt, reakracja. Mam wzrost 178cm, waga 84kg. Z gory dziekuje za odpowiedz Pozdrowienia
nemo2009 Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Witam Serdecznie Wszystkich! Jestem poczatkujacy w temcie rowerow, troche poczytalem tematow na forum opini itp.... Strasznie nie lubie kupowac badziewia, jak juz cos kupic to zeby posluzylo pare lat. Po przestudiowaniu paru tamtow wybralem sobie rower Felt q720 http://www.ransport.pl/40,rower-felt-mtb-q720-2010-black-19.5-.html Mam pytanie do fachowcow.... czy to dobry wybor wzgledem ceny zakupu a jakosci? czy w tej cenie mozna kupic cos lepszego czy to juz sa drobne szczegoly? Rower bedzie uzywany bardzie w terenie malo-zawansowanym, typu lesne sciezki, sporadycznie asfalt, reakracja. Mam wzrost 178cm, waga 84kg. Z gory dziekuje za odpowiedz Pozdrowienia Rower na bardzo dobrym osprzęcie,ale dla Ciebie,za duża rama,max 18"
Krzyq Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 Akurat rama może być ok. Ja mając zaledwie 2cm więcej jeżdżę na 20 więc to raczej kwestia własnych preferencji. Oczywiście potrzebna przymiarka.
jacekbdg Napisano 20 Lipca 2011 Autor Napisano 20 Lipca 2011 tak oczywiscie macie racje.....z teori wychodzi mi rama 18,5...to mysle jest szczegol, na pewno przed takim zakupem wybiore sie na przymiarke chodzi mi bardziej o opinie tego roweru, osprzet w relacji do ceny mile widziane opinie uzytkownikow... niestety jestem na razie zielony w tym temacie, czytam czytam ale tym wiecej informacji w glowie tym wiekszy kociol
rybciasum Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 3099 zł i nadal sprężynowy uginak, masakra to juz lepiej dać 1800 i kupic evolutiona a reszte kasy włożyć w amortyzator / inne podzespoły
Rulez Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Trochę mnie martwi ten Felt, po pierwsze ma słabiutki amortyzator jak za takie pieniądze, po drugie zamontowali tam tarczę 180 mm , a producent amortyzatora przewiduje max 160 mm Ponadto rama 19.5" jest długa, 615 mm - nie wiem czy nie będziesz za bardzo wyciągnięty ... bardziej turystyczne MTB mają w tym rozmiarze sporo krótsze ramy.
jacekbdg Napisano 21 Lipca 2011 Autor Napisano 21 Lipca 2011 dzieki za odpowiedzi rybciasun...z tym "evolution" jaki konkretnie model miales na mysli takie mialem przeczucie ze nie dokonca cena jest adekfatna do zastosowanych podzespolow, pokuse mialem przedewszstkim na wyglad malo informacji jest wogole w necie na temat tej firmy duzo osob na forum poleca jako pierwszy "normalny" rower krossa a6 i chyba nie bede kombinowal i sie zopatrze w taki sprzet jestem totalnym amatorem, nie bede uzywal roweru do niewiadomo jakich ekstremalnych rzeczy....ale jak pisalem wczesniej nie lubie wywalac pieniedzy na buble
Rulez Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 Nikt nie pisze, że ten rower to bubel, firma Felt jest znana i uznana, ten model ma jednak dosyć słaby amortyzator jak na rower w takiej cenie, rama też jest dosyć ciężka. Faktycznie Kross A6 oferuje lepszy amortyzator osprzęt na podobnym poziomie a wszystko w niższej cenie, jednak nie każdy musi jeździć Krossem. Może taki Cannondale : http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/22933-trail-sl-3?id=429&page=2&pr_price=19-7134&pr_subcategory=59&pr_year=2011
tomekvolvo240 Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/23204-durango-3?pr_brand=Jamis&pr_subcategory=59&pr_year=2011 http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/xcmaratonprzelaj/23448-finalist-pro?pr_brand=Mondraker&pr_subcategory=59&pr_year=2011
jacekbdg Napisano 21 Lipca 2011 Autor Napisano 21 Lipca 2011 troche sie zle wyrazilem...oczywiscie rownierz nie twierdze ze firma Felt to firma "bubel" duzo o niej czytalem i wiem ze jest ceniona na swiecie za swoje produkty tylko akurat ten model nie jest adekwatny wzgledem ceny zakupu. mam dylemat co do zakupu... ale to juz nie to miejsce w ktorym je rozwiaze dziekuje wszystkim za pomoc temat mozna zakonczyc pozdrowienia
rybciasum Napisano 21 Lipca 2011 Napisano 21 Lipca 2011 miałem na myśli nasz bydgoski (pozdrawiam kolege z miasta ) Unibike, unibike evolution 2011, weźmiesz go za 1800, za 200 sprzedasz xcra, i masz jeszcze 1400 na sprzet, 800 możesz włożyć w epicona / używanego sida (przy drugim wariancie, waga koło 1500g pewno, jak nie mniej to schodzisz minimum pół kilo z roweru) i śmigasz aż miło za koszt 2400
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.