Skocz do zawartości

[łańcuch] wymiana KMC-Z7

evolutionVIII

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie !

Posiadam rower Scott Sportster P55 z 2010. Zamierzam wymienić w nim łańcuch, oryginalnie siedzi tam KMC-Z7. Chciałbym założyć coś lepszego, co polecacie?

Pozdrawiam i dzięki za info.

Napisano

to na 99% musisz wymienić też kasete.. bo nie przyjmie nowego łancucha..

A skąd masz taką pewność jak wszystko zależy od jakości kasety :blink: Zmień łańcuch a jak go ewentualnie nie przyjmie kaseta to dopiero ją wymień.

Ten jest bardzo wytrzymały CN-HG91

Napisano

U mnie łańcuch z7 po 1tys czy 1.5tys osiągnął zużycie 1%. Jeszcze przy takim rozciągnięciu kaseta przyjęła drugi, nowy łańcuch. To zdecydowanie najmniej trwały łańcuch, z jakim miałem do czynienia.

Aha, jazda w rowerze turystycznym, przede wszystkim po suchym, z wysoką kadencją.

Wniosek: szanse na przyjęcie nowego łańcucha marne. Jak masz suwmiarkę albo linijkę z podziałką calową (tak, da się!) to możesz zmierzyć stopień rozciągnięcia.

Napisano

A skąd masz taką pewność jak wszystko zależy od jakości kasety :blink: Zmień łańcuch a jak go ewentualnie nie przyjmie kaseta to dopiero ją wymień.

Ten jest bardzo wytrzymały CN-HG91

A umiesz czytać? 99% to chyba nie jest 100? Nie mniej mam takie przypuszczenie, które graniczy z pewnością, bo wiem ile na moim napędzie robię kilometrów i kiedy jeszcze mogę liczyć na przyjęcie łańcucha.

Napisano

To napisz jeszcze, że na 99,9 bo jest bardziej dokładnie :icon_mrgreen: To może napisz jakie posiadasz to cudo co jest zajechane po 3 kkm i nie przyjmuje nowego łańcucha :blink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...