Skocz do zawartości

[Stojak] Czy bezpieczny dla roweru?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

używałem takiego zwykłego stojaka do trzymania roweru w mieszkaniu, jak i do prostych prac serwisowych, jak smarowanie, czyszczenie itd:

st112zt.jpg

Niestety nowa rama zupełnie ma inną geometrię, i niezbyt stabilnie rower się trzyma na tym stojaku, i dodatkowo opiera się o przewód hamulca, więc to raczej niezbyt dobrze.

Znalazłem coś takiego, i mam takie może głupie pytanie ;) - czy to nie poniszczy roweru? Nie wpłynie jakoś negatywnie na koło/piastę/oś/cokolwiek? ;)

1.jpg

Z góry dzięki za info :)

pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Lepszy od poprzedniego, mniejsza możliwość poobdzierania lakieru. Do domowego serwisu wystarczający, korzystam i nie narzekam.

No i mniej miejsca zajmuje.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi, ale bardziej niż lakieru moje pytanie dotyczy, tego czy te części na których rower się trzyma na stojaku (zaciski od osi piasty/koła, nie wiem jak to się fachowo nazywa) są przystosowane do trzymania na sobie ciężaru całego roweru?

Napisano

hehe, nie wiem, bardziej chyba spoczywa ciężar na tej osi w piaście, wydaje mi się że z innej strony działają siły, mówiłem że pytanie może być głupie ;) Jak bym wiedział, to bym się nie pytał :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...