patrykx Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Witam !! Mam pytanie a mianowicie posiadam krossa Signa DS 2007 na osprzecie Sram-a ostatnio niestety złamała mi sie manetka od przedniej przerzutki i tu moje pytanie czy mozna zamontowac manetki shimano do przerzutki sram-a ? Pozdrawiam
ProjeC19 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Manetki czy manetkę tylko lewą ?? prawej na pewno nie można... Różnica przełożeń występuje pomiędzy SRAMem a Shimano... P.S tak poza tym ludzie logujecie się tam wyraźnie jest napisane jak napisać temat... Aż trudno to przeoczyć a codziennie ktoś robi to samo
patrykx Napisano 18 Lipca 2011 Autor Napisano 18 Lipca 2011 Manetki czy manetkę tylko lewą ?? prawej na pewno nie można... Różnica przełożeń występuje pomiędzy SRAMem a Shimano... P.S tak poza tym ludzie logujecie się tam wyraźnie jest napisane jak napisać temat... Aż trudno to przeoczyć a codziennie ktoś robi to samo lewa mam zlamana a prawa tez tam klejona byla i nie pokazuje biegów ;/ no trudno moze kupie na tyl przezutke bo troche krzywa tez jest ale jeszcze pomysle dzieki
KosteQ Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Tylne przerzutki obu firm pracują trochę inaczej i nie można łączyć manetek Shimano i przerzutek Sram (oraz na odwrót) ponieważ najnormalniej w życiu to nie będzie grało ze sobą. Inna sytuacja jest z przednimi przerzutkami, tutaj indeksacja jest taka sama i będzie to działać bez problemu. Sam tak jeżdżę, przerzutka przód Shimano a manetki Sram, działa bez najmniejszego problemu Dlaczego chcesz zmienić na Shimano? Jeśli Ci pasuje zmiana przełożeń manetką Srama to może kup jeszcze raz taką manetkę lub cały komplet.
ProjeC19 Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Dokładnie nie wiem sam ale z tego co czytałem tutaj i w ogóle co się słyszy to podobno SRAMy porównywalnej klasy do Shimano pracują nawet lepiej niż Shimano
Mod Team safian Napisano 18 Lipca 2011 Mod Team Napisano 18 Lipca 2011 Zamykam, już tyle osób o to pytało, że szybciej byłoby, gdybyś użył wyszukiwarki zamiast czekać na odpowiedź :c
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.