Skocz do zawartości

[Manetki]Shimano i przerzutki SRAM

patrykx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !!

Mam pytanie a mianowicie posiadam krossa Signa DS 2007 na osprzecie Sram-a ostatnio niestety złamała mi sie manetka od przedniej przerzutki i tu moje pytanie czy mozna zamontowac manetki shimano do przerzutki sram-a ?

Pozdrawiam

Napisano

Manetki czy manetkę tylko lewą ?? prawej na pewno nie można... Różnica przełożeń występuje pomiędzy SRAMem a Shimano...

P.S tak poza tym ludzie logujecie się tam wyraźnie jest napisane jak napisać temat... Aż trudno to przeoczyć a codziennie ktoś robi to samo :P

Napisano

Manetki czy manetkę tylko lewą ?? prawej na pewno nie można... Różnica przełożeń występuje pomiędzy SRAMem a Shimano...

P.S tak poza tym ludzie logujecie się tam wyraźnie jest napisane jak napisać temat... Aż trudno to przeoczyć a codziennie ktoś robi to samo :P

lewa mam zlamana a prawa tez tam klejona byla i nie pokazuje biegów ;/ no trudno moze kupie na tyl przezutke bo troche krzywa tez jest ale jeszcze pomysle :) dzieki :)

Napisano

Tylne przerzutki obu firm pracują trochę inaczej i nie można łączyć manetek Shimano i przerzutek Sram (oraz na odwrót) ponieważ najnormalniej w życiu to nie będzie grało ze sobą.

Inna sytuacja jest z przednimi przerzutkami, tutaj indeksacja jest taka sama i będzie to działać bez problemu. Sam tak jeżdżę, przerzutka przód Shimano a manetki Sram, działa bez najmniejszego problemu :)

Dlaczego chcesz zmienić na Shimano? Jeśli Ci pasuje zmiana przełożeń manetką Srama to może kup jeszcze raz taką manetkę lub cały komplet.

Napisano

Dokładnie :) nie wiem sam ale z tego co czytałem tutaj i w ogóle co się słyszy to podobno SRAMy porównywalnej klasy do Shimano pracują nawet lepiej niż Shimano :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...