Onyxer Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Witam po dłuższej nieobecności, mam problem, ważę 40 kg i mam zamiar kupić tego amorka - czy będzie on odpowiedni na moją wagę ?. I jeszcze jedno, ten amorek jest powietrzny, nie miałem nigdy z takimi styczności, czy muszę obowiązkowo kupować pompkę ?.
maciejski Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Będzie odpowiedni, bo dopompujesz sobie pod taką wagę jaką chcesz (chyba, że producent nie przewiduje wagi 40kg, sprawdź to). Pompkę musisz, bo nie napompujesz inną tak dokładnie. Zamiast Tory 318 możesz kupic Suntour Epicona.
Onyxer Napisano 16 Lipca 2011 Autor Napisano 16 Lipca 2011 Dobra, poczytałem troszkę na ten temat. A więc gdy napompuję komorę pozytywną na np; 60 psi, to negatywną musżę na dokładnie tyle samo ??. Dajcie linki do jakichś samouczków.
maciejski Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Wydaje mi się, że komory są połączone? http://www.harfa-harryson.com.pl/new/download/instrukcja-RS-2007.pdf
Wonsky Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Z Torą nie będziesz miał tego problemu - pompujesz przez jeden wentyl tyle ile ci odpowiada. Pompka niekoniecznie jest potrzebna. Po zakupie dostaniesz dość ładnie dopompowaną to możesz sobie spuścić powietrze czymkolwiek pod warunkiem że nie będziesz tracił za dużo oleju przy okazji
Mod Team Pixon Napisano 16 Lipca 2011 Mod Team Napisano 16 Lipca 2011 @Wonsky,tak tak naciśnie delikatnie i spuści całe powietrze. Przecież tam jest ok. 100 PSI czyli 7 bar! Zależy oczywiście od napompowania. Nie mniej pompkę powinieneś mieć. Jeżeli nie chcesz jej teraz kupować to zapewne wizyta w sklepie rowerowym będzie konieczna. Tam powinni Ci za darmo pożyczyć żebyś sobie na miejscu dopompował. Tora ma jedną komorę powietrzną
stefan2810 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 A nie przypadkiem dwie komory powietrzne, tyle że pompowane przez jeden wentyl? Cytat od producenta: "Dzięki jednej sprężynie powietrznej, gdzie negatywna i pozytywna komora powietrzna są jednocześnie pompowane przez jeden wentyl, system Solo Air jest bardzo łatwy w regulacji, lekki i skuteczny."
Mod Team Pixon Napisano 16 Lipca 2011 Mod Team Napisano 16 Lipca 2011 Tak, tak użyłem skrótu myślowego. Dwie komory, jeden zawór
Onyxer Napisano 16 Lipca 2011 Autor Napisano 16 Lipca 2011 A to nie jest chyba model solo air. Czyli poza pompowaniem, konserwacja się nie zmienia w stosunku do amorów sprężynowych ?
kociaras Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 pompke jest dobrze miec odrazu bo nie ustawisz sagu pod siebie a to wazne
Onyxer Napisano 17 Lipca 2011 Autor Napisano 17 Lipca 2011 Kolega wyżej wspominał o dużej twardośći amora na początku, jak ma spuścić to powietrze do np; 120 psi po 40 kg ??
Basiq Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Pompki mieć nie musisz - ale jej posiadanie jest godne polecenia, daje to możliwość metodą prób i błędów znalezienia złotego środka w ilości psi. Ja nie sugerował bym się tak w 100% tabelami producenta ponieważ każdy preferuje inny styl jazdy i fajnie sobie go dmuchnąć konkretnie pod siebie - pewnie, możesz jeździć do serwisu ale mając własną przy pierwszych dniach zabierasz ją ze sobą, i testujesz różne ciśnienie do momentu znalezienia tego które Ci najbardziej odpowiada. Bez pompki nie masz kontroli nad ciśnieniem w amortyzatorze. Podejrzewam, że Wonsky miał ma myśli powolne spuszczanie powietrza "na szlaku" do czasu uzyskania optimum.
Rulez Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Kolega wyżej wspominał o dużej twardośći amora na początku, jak ma spuścić to powietrze do np; 120 psi po 40 kg Taką możliwość daje pompka, ma zaworek do spuszczania powietrza a na manometrze sprawdzasz ile masz.
Onyxer Napisano 18 Lipca 2011 Autor Napisano 18 Lipca 2011 Czyli w tej torze jest jeden zawór dodający powietrza do dwóch komór ?. Dajcie jeszxcze linka do dobrej pompki (kniecznie z zamianą bary na psi)
maciejski Napisano 18 Lipca 2011 Napisano 18 Lipca 2011 Dwie komory są połączone - więc jest jeden zawód. Pompka (najtańsza) np. taka http://allegro.pl/pompka-do-amortyzatora-beto-mp-035-f-vat-i1686392398.html
ruferzyk Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Kolego, mam dla ciebie trochę smutną wiadomość, ten amortyzator pod 40 kg nie będzie tak pięknie pracował jak powinien. Moja żona waży 46 kg jeździ na Reconie Solo Air, ku mojemu zaskoczeniu w zakresach ciśnienia jakie jej pompuję (poniżej zalecanego najniższego ciśnienia) amortyzator dostaje ok 40% SAG i niestety nie pracuje tak płynnie jak na standardowych ciśnieniach (jak napompuję pod moją wagę tj. 97 kg to pracuje elegancko, bez najmniejszego zarzutu). Oczywiście jeździ jej się dobrze, amortyzator się ugina, tłumik działa niezmiennie dobrze nawet pod małym ciśnieniem. Jeśli planujesz urosnąć/przytyć (nie wiem w jakim wieku jesteś) to śmiało możesz brać ten amortyzator (mówię tu o Torze) bo z tego co wiem pod 50 kg już działa dobrze.
Onyxer Napisano 19 Lipca 2011 Autor Napisano 19 Lipca 2011 No chyba nie, bo nawet w instrukcjach serwisowych tory, jest napisane jak byk; 110-120 psi 50<
Piksel Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 ruferzyk nie ma racji 40% sagu to zbyt dużo, dopompuj więcej i wtedy coś napisz.Ciśnienie podawane przez producenta jest zawyżane, dla Ciebie powinno wynosić 80-90psi
ruferzyk Napisano 20 Lipca 2011 Napisano 20 Lipca 2011 ruferzyk nie ma racji 40% sagu to zbyt dużo, Chyba się nie zrozumieliśmy, ja też uważam, że 40% sagu to stanowczo za dużo, ale jak się więcej dopompuje przy tak małej masie to amortyzator jest prawie jak sztywniak. Pozdrawiam
Onyxer Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 · Ukryte przez mrmorty, 23 Lipca 2011 - lenistwo Ukryte przez mrmorty, 23 Lipca 2011 - lenistwo Mam pytanie: Czy Rock Shox Tora SL 100mm to to samo co model przedstawiony w temacie ?. Czym się różnią oba modele ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.