Biegan Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Moje zadanie polegało na wymianie dętki. Tylnie koło rozmontowałem i założyłem dętkę problem jest gdy muszę na nowo włożyć koło. Dobra włożyłem koło wydawało by się, że tak jak byc powinno lecz pojawia się problem z przerzutką;/ tzn gdy juz rower stoi na kołach i chce pedałować to czasami nie moge zapedałować bo coś blokuje ;/ narozkręcałem się tego koła aż mi się odechciało. Problem chyba jest z przerzutką albo z łanuchem nie wiem juz.. jak ktoś miał coś podobnego to może doradzi ??
berkas97 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Zapewne blokuje się łańcuch. Upewnij się czy jest wszystko dobrze wyregulowane, możliwe że w pewnym momencie przerzutka blokuje łańcuch. Wykluczam w tym momencie możliwość złego zamontowania koła. Zrób najlepiej zdjęcia. Pozdro 300-etny post ;]
zeflo Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Łańcuch blokuje pewnie gdy jest na najmniejszej zębatce kasety/wolnobiegu ? Jeśli tak , blokuję się pewnie o ramę . Musisz dać wtedy taką podkładkę między ramę a ośkę. Być może gdy odkręcałeś koło , potem jej nie założyłeś
Biegan Napisano 16 Lipca 2011 Autor Napisano 16 Lipca 2011 dzieki dzisiaj jeszcze będę kombinował Post pod postem, ale chciałem podziękować musiałem tą blaszke założyć między ośkę a ramę jeszcze raz dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.