Skocz do zawartości

[problem] mały, duży problem

Biegan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje zadanie polegało na wymianie dętki. Tylnie koło rozmontowałem i założyłem dętkę problem jest gdy muszę na nowo włożyć koło. Dobra włożyłem koło wydawało by się, że tak jak byc powinno lecz pojawia się problem z przerzutką;/ tzn gdy juz rower stoi na kołach i chce pedałować to czasami nie moge zapedałować bo coś blokuje ;/ narozkręcałem się tego koła aż mi się odechciało. Problem chyba jest z przerzutką albo z łanuchem nie wiem juz.. jak ktoś miał coś podobnego to może doradzi ??

Napisano

Zapewne blokuje się łańcuch. Upewnij się czy jest wszystko dobrze wyregulowane, możliwe że w pewnym momencie przerzutka blokuje łańcuch. Wykluczam w tym momencie możliwość złego zamontowania koła. Zrób najlepiej zdjęcia.

Pozdro

300-etny post ;]

Napisano

Łańcuch blokuje pewnie gdy jest na najmniejszej zębatce kasety/wolnobiegu ? Jeśli tak , blokuję się pewnie o ramę . Musisz dać wtedy taką podkładkę między ramę a ośkę. Być może gdy odkręcałeś koło , potem jej nie założyłeś :icon_wink:

Napisano

dzieki dzisiaj jeszcze będę kombinował :)

Post pod postem, ale chciałem podziękować musiałem tą blaszke założyć między ośkę a ramę :) jeszcze raz dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...