Skocz do zawartości

[Pedały] Jakie solidne pedały za rozsądną cenę

mcfly12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że jestem nowym użytkownikiem witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość bo dopiero zaczynam przygodę z rowerami.

Kupiłem sobie rower, model raczej z niższej półki. Jeździ się nim całkiem ok, jak za taką cenę. Jego wada to pedały. Zwyczajna chińszczyzna, na dodatek już się łamią a zrobiłem nie więcej jak 60km...

Niezbędna będzie wymiana. Znalazłem dwa interesujące modele:

http://allegro.pl/pedaly-author-apd-311-aluminium-wytrzymale-i1707784936.html

http://allegro.pl/pedal-pedaly-deone-alu-stal-de005-i1709225474.html

Które są lepsze, może polecicie mi coś innego. Jeszcze pytanie na koniec. Jak to jest z gwintem pedałów. Jest to jakiś rozmiar uniwersalny, czy trzeba pytać się sprzedawcy.

Napisano

Polecam platformy, sam używam VP-559 (link) i jestem bardzo zadowolony. Przyczepność buta jest o wiele lepsza niż w pedałach zwykłego typu. Jeśli o gwint chodzi to jest on standardowy (9/16 cala) w większości pedałów.

Napisano

od paru lat (lub paru tys km) używam takich (lub podobnych) jak w pierwszym linku, generalnie nic im nie dolega, nawet zapominam je nasmarować raz na czas.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Zrobiłem na tych pedałach jakieś 1200 km i nie zauważyłem żadnego zużycia na podeszwie. Zawsze jeżdżę w tych samych butach - są to Adidasy przeznaczone do gry w kosza, z miękkim i drobnym bieżnikiem na podeszwie. Piny włażą pomiędzy elastyczne elementy bieżnika i przyczepność jest świetna. W zasadzie to ciężko jest przesunąć stopę po pedale bez podniesienia jej do góry.

• Mod Team
Napisano

Nie róbcie chłopakowi wody z mózgu polecając jakieś pół kilowe platformy. Do normalnej jazdy VP takie jak podałem Ci wcześniej spokojnie wystarczają, skakałem na nich, jeździłem w błocie i mrozie i nic im nie dolega. W dodatku są lekkie i trwałe. Co chcieć więcej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...