JaniszMTB Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Witajcie! Planuje kupić ten kask i moje pytanie brzmi co o nim sądzicie i jaki byście polecili kask do 100 max. 110 zł? Za podpowiedzi i rady serdecznie dziękuje! Dzięki panowie za pomoc...
Hoshi Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 za 10 zl wiecej mozesz miec giro indicator z allegro. sam zamawiam taki w poniedzialek. edit/ wlasnie kupilem bo zostal tylko 1 http://allegro.pl/kask-giro-indicator-czarny-i1707602455.html
pszemo Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 Kiedyś przy zakupie kasku się nad tym głowiłem. Przeszukując internet natknąłem się na coś w rodzaju artykułu, w którym zwracano uwagę m. in. na technologie wykonania kasku, oznaczone jako IN MOLD, IN MOLD 2 . Szczegółów nie pamiętam, ale ma to gwarantować lepszą ochronę przy niższej masie kasku. Koniec końców kupiłem Northeca za około stówę i jestem zadowolony. Wytrzymałości jego, Bogu dzięki, jeszcze nie miałem okazji sprawdzać.
JaniszMTB Napisano 10 Lipca 2011 Autor Napisano 10 Lipca 2011 W oko wpadł mi jeszcze ten kask z tym ze nie ma daszku na którym mi zależy.
tobo Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Ja używam od paru lat kask mango model escape. Plusy: - niski i wąski, nie wygląda na głowie jak kapelusz pieczarki; - skorupa in-mold; - zabezpieczony tył i spód kasku plastikiem - nie wgniata się i nie niszczy (estetyka) - regulacja pokrętłem - lepsza niż suwakami bo korektę można zrobić w czasie jazdy, np zluzować na podjeździe gdy jest gorąco - zapięcie pod szyją nie na zatrzask tylko na przesuwną klamrę, którą także można rozluźniać - lekki To mój drugi w życiu mango escape, pierwszy skasowałem, potem miałem dwa mety, w tym wysoki model stradivarius, oprócz niego falco, ale wróciłem do mango. Kask jest wg mnie świetny, wygodny, przemyślany, poręczny i bardzo ergonomiczny w użytkowaniu. Jak na to co oferuje jest też tani, ja kupiłem go za chyba 160 zł. Dla mnie nie ma wad, jedyny powód z jakiego mógłbym go zmienić to znudzenie się nim, żadnych racjonalnych powodów nie potrafiłbym znaleźć. Używam go trzeci rok.
JaniszMTB Napisano 10 Lipca 2011 Autor Napisano 10 Lipca 2011 Z tego co piszesz bardzo ciekawie się zapowiada, lecz kasa... to taki mały problem..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.