matizstyle Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 Witam,zdecydowałem się kupić okulary na rower lecz nie wiem jakie szkła do nich wybrać -licze na waszą pomoc.oto link do nich http://allegro.pl/okulary-sportowe-arctica-s-58-gratisy-i1700780922.html .Są 3 rodzaje ale nie wiem na jakie się zdecydować ,głównie będę jeździł w dzień ,wieczorem raczej mi się nie zdarza.
maclaska Napisano 7 Lipca 2011 Napisano 7 Lipca 2011 W dzień słoneczny - szare przyciemniane. W dzień pochmurny - żółte/bursztynowe. +awaryjnie na noc przezroczyste. Zapomnij, że gdy się wciągniesz ew jazdę będą to jedyne twoje szkła, więc dołóż kilka zet i bierz od razu z wymiennymi szkłami. Ja mam przy sobie zawsze ciemne i żółte, czasem inne na drogę do pracy, a inne z powrotem do domu;-) Ale jeśli definitywnie uważasz, że jedne ci wystarczą, bierz na początek szare przyciemniane. Kiedy kupisz drugie porządne, te zostaną ci na miasto;-) Poliwęglan rozjaśnia i wyostrza obraz To mnie rozwaliło;-)
matizstyle Napisano 7 Lipca 2011 Autor Napisano 7 Lipca 2011 Wielkie dzięki za odpowiedz,rozwiałeś moje wątpliwości
matizstyle Napisano 8 Lipca 2011 Autor Napisano 8 Lipca 2011 A co powiecie o błękitnych szkłach ?? kiedy najlepiej je zakładać ,chodzi mi o to w jakich warunkach pogodowych spisują się najlepiej ??
seker1995 Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Wydaje mi się, że niebieskie, to chyba w zimie, jak jest śnieg, ale pewien nie jestem
maclaska Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Zaintrygowały mnie niebieskie szkła, bo nigdy ich nie użyłem i jakoś spoecjalnie nie zastanawiałem sie czy byłyby mi potrzebne. Szybki research internetu przyniósł zadziwiający wynik. Japończycy wymyślili coś takiego [joke;-)]
matizstyle Napisano 9 Lipca 2011 Autor Napisano 9 Lipca 2011 No i zamówiłem sobie z tymi ciemnymi szkłami,jak przyjdą to napisze jak się w nich jeździ
matizstyle Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 No i dzisiaj odbyłem pierwszą jazde i jeździło mi się świetnie,oczy się nie męczą a widoczność nawet gdy nie ma słońca jest bardzo dobra
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.