Skocz do zawartości

[Okulary]Arctica S-58

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W dzień słoneczny - szare przyciemniane. W dzień pochmurny - żółte/bursztynowe. +awaryjnie na noc przezroczyste. Zapomnij, że gdy się wciągniesz ew jazdę będą to jedyne twoje szkła, więc dołóż kilka zet i bierz od razu z wymiennymi szkłami. Ja mam przy sobie zawsze ciemne i żółte, czasem inne na drogę do pracy, a inne z powrotem do domu;-)

Ale jeśli definitywnie uważasz, że jedne ci wystarczą, bierz na początek szare przyciemniane. Kiedy kupisz drugie porządne, te zostaną ci na miasto;-)

Poliwęglan rozjaśnia i wyostrza obraz

To mnie rozwaliło;-)

Napisano

A co powiecie o błękitnych szkłach ?? kiedy najlepiej je zakładać ,chodzi mi o to w jakich warunkach pogodowych spisują się najlepiej ?? :rolleyes:

Napisano

Zaintrygowały mnie niebieskie szkła, bo nigdy ich nie użyłem i jakoś spoecjalnie nie zastanawiałem sie czy byłyby mi potrzebne. Szybki research internetu przyniósł zadziwiający wynik. Japończycy wymyślili coś takiego [joke;-)]

• 4 tygodnie później...
Napisano

No i dzisiaj odbyłem pierwszą jazde i jeździło mi się świetnie,oczy się nie męczą a widoczność nawet gdy nie ma słońca jest bardzo dobra B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...