ziemian Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Witam Ostatnio odpowietrzalem swoje Tektro i chyba przez przypadek zatłuściłem tarczę i klocki. Czym odtłuścić tarczę i jak odtłuścić klocki. Najpierw jak je odkręcić, potrzeba jakiegoś specjalnego klucza??? I na jakie klocki polecacie wymienić bo oryginalne są organiczne(żywiczne), ja chciałbym poprawić siłę hamowania. Słyszałem że dobre są Accenty spiekane. pozdrawiam
Czajnik Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 tarcze możesz odtłuścić benzyną ekstrakcyjną, lub jakimś profesjonalnym brake cleanerem, co do wyjęcia klocków to musisz zdjąć koło lub odkręcić zacisk jak wolisz i odkręcić kluczem imbusowym klocki ( klucz 3mm) po czym wysuwasz je w dół co do odtłuszczenia klocków organicznych to raczej gra nie warta świeczki
Deoksyryboza Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Też zatłuściłem sobie klocki w przednim kole (mam te same hamulce) i nie udało mi się ich odtłuścić - mycie benzyną, papier ścierny, opalanie nad palnikiem nic nie dało. Przez chwilę było lepiej, potem gorzej. Ja wymieniłem klocki na te Kool stopy, polecane i dobre są też takie Unexy. Accenty są chyba jednak słabsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.