serafin Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Witam, mam dość nietypowe manetki i nie potrafię naciągnąć linki. może ktoś pomóc i wytłumaczy? Poniżej załączam zdjęcie.
wojciechB Napisano 2 Lipca 2011 Napisano 2 Lipca 2011 Hey manetka wcale nie taka nietypowa, mam identyczną ;P (kierownicę chyba też) Z obrazka wynika że śrubę baryłkową wykręciłeś już na maksa. Jeśli potrzebujesz jeszcze większego naciągu to spróbuj wyregulować linką przy przerzutce. Pytanie -> Jaki masz problem z tą manetką / ew przerzutką? Czyżby nie wskakiwał Ci łańcuch na 3 blat???
serafin Napisano 3 Lipca 2011 Autor Napisano 3 Lipca 2011 Witam, dzięki za odpowiedź. Wykręciłem śrubę i po prostu nie wiem, co dalej, jestem zielony w tych sprawach. Nie wiem, czy naciąga się linkę przy manetce czy na dole przy przerzutce. Jest tu na forum jakaś instrukcja? A problem mam taki, ze linka jest tak luźna, ze w ogóle nie przesuwa się ramię przerzutki jak zmieniam ustawienie manetką. Pozdrawiam
Mod Team michuuu Napisano 3 Lipca 2011 Mod Team Napisano 3 Lipca 2011 Wkręć śrubę do końca i wykręć ok. 2 obroty (przyda się do regulacji). Odkręć śrubę zaciskającą linkę na przerzutce, naciągnij dosyć solidnie, przykręć śrubę blokującą linkę i już. Teraz pozostaje dokładna regulacja śrubą baryłkową. http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/
Przeor Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 Do naciągnięcia linki przy przerzutce przydadzą się jakieś szczypce, bo ręką to może być ciężko.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.