Winyl Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Witam. Mam pytanie - czy do karbonowej sztycy potrzebna jest specjalna obejma rury podsiodłowej (cięta w innej osi niż rura podsiodłowa) a może wystarczy, że zwyczajną obejmę założę "tył na przód"?
RufusBiker Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 Mi karbonowa sztyca pękła w miejscu mocowania (pionowa rysa), miałem zwykłą obejmę, ale chyba ważniejsze było to , że za mocno ściskałem zacisk. Póki co wyleczyłem się z karbonu Nie cytujemy postow pod ktorymi odpowiadamy!
eloo Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 wystarczy dać zacisk sztycy tył na przód i paste zwiększającą tarcie, po czym dokręcać z umiarem.
supersam Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Wystarczy zwykły zacisk sztycy, tylko nie można przesadzić z siła dokręcenia.
Conquistador Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 dokładnie, ja swoją karbonówkę potraktowałem jeszcze pastą montazową do karbonu i jest git
ukaniex Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Mi karbonowa sztyca pękła w miejscu mocowania (pionowa rysa), miałem zwykłą obejmę, ale chyba ważniejsze było to , że za mocno ściskałem zacisk. Póki co wyleczyłem się z karbonu Nie cytujemy postow pod ktorymi odpowiadamy! Mógłbyś wrzucić foto pękniecia? Najlepszym sposobem, i najtańszym przede wszystkim, jest przyklejenie sztycy na butapren, działa, nie rysuje sztycy jak pasta o konsystencji peelingu, trzyma pewnie, nie trzeba mocno skręcac i jest tańsze od carbo gripa. Sent from my HTC Magic using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.