Jarek516 Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 Siema, chciałem się was zapytać czy ta o to rama Cube'a będzie dobra pod dalszą rozbudowe roweru do wyścigów XC. Posiadam teraz Scott Aspect i że jest za duża przychodzi czas na zmiany. W ramie Cube wydaje się że GEO ma sportowe. A wy jak uważacie? z góry dzięki
mot4ba Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 To dobra rama od dobrego roweru więc dobra baza pod rozbudowe
Sol Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 Ta rama będzie miała sportowe geo dopiero po obniżeniu widelca do 80 mm, bo do takich jest dedykowana. Będzie wtedy nieźle podjeżdżać, a rower będzie zwrotny i generalnie będzie się fajnie prowadził - ale w niezbyt wymagającym terenie. Przy 100 mm lepiej zjeżdża, ale rower jest trochę leniwy i bardziej myszkuje pod górę. Ale tak czy inaczej to dobra rama, chociaż nie rewelacyjna. Jeżeli zależy ci na wadze poszukaj anody, powinna być lżejsza. A jeżeli bardzo zależy ci na wadze to poszukaj innej ramy. Te są ciężkie.
Jarek516 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Napisano 28 Czerwca 2011 Aż tak na wadze mi nie zależy. wyliczyłem że na niej zbudował bym rower ważacy nie całe 10 kg, więc jest bardzo dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.