Skocz do zawartości

[pedały] jakie platformy

tenjin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jakis czas temu przesiadłem się z spdów na platformy póki co mam jakieś dziady ale chce sobie kupić nowe. Zależy mi najbardziej na trzymaniu ale waga też jest ważna, używane będa w w sztywniaku w górach, trochę skakania, treningi w lesie etc. mam kilka typów może ktoś miał z nimi doświadczenie i mi doradzi:

najważniejsze: absolutny limit $$ to 200 zł

moje typy

-echo urban naczytałem sie pozytywne opinie, ale piny wygladaja na ogragłe, wydaje mi si, że takie cienśze lepiej sie bede bijać w buta.

prodigy procreator fajnie bo dużo pinów, z kolei 590 gr. troche dużo i niewiem czy potrzebuje takiej wytrzymałości

HT fajnie wygladaja, 10 pinów na stronie

tinkie winkie troche tansze i cięższe niz ht, tez 10 pinów

zastanawia mnie czy dodatkowe piny w prodigy procreator to cos za co warto dopłacać wyższą wagą ? poza tym wiem, że prodigy czasem wypuści jakiś badziew stąd moja prośba o opinie.

Patrzyłem na forach bardziej grawitacyjnych ale tam jest duży nacisk na wytrzymalosc osi - ja watpie zebym swoim stylem jazdy i waga (65) narażał jest na szwank. jak ktoś ma jakieś propozycje, za i przeciw będe wdzięczny

Napisano

Witam,

Nawiązując do tematu posiadam platformy Exustar E-PB513 i jak na razie jestem z nich zadowolony ale bardzo krótko je mam więc za dużo o nich napisać nie mogę. Ciekawą ofertę posiada także firma : XPEDO

Napisano

HT i TW to te same pedały. Procreator to Wellgo no i jak sam mówisz, ciężkie. Echo spoko lekkie, ale 1x maszyna i 1 ślizg. Z doświadczenia wiem, że kiepska żywotność.

Mogę polecić od Siebie Dartmoor Fever/VP 59. Waga w okolicach 370g na alu platformie a cena w granicach budżetu. Miałem sam seon i katowałem w streecie, więc pod tobą powinny spokojnie dać radę.

Napisano

własnie dzis ogładałem dartmoory fevery i musze powiedzieć, że wizualnie robią wrażenie, niski profil łożyskowanie widać, że klasa. 8 pinów niby niewiele, jak z trzymanie tych feverów ??

w sumie skłaniam sie ku nim albo tym ht, te procreatory robia dobre wrażenie (zwłaszcza ilość pinów) ale waga robi swoje

Napisano

Ilość pinów nie jest wyznacznikiem dobrego trzymania. Fevery trzymają naprawdę dobrze, duża platforma pewnie trzyma nogę. Co prawda w błocie nie miałem okazji jeździć ale na suchym byłem zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...