Tasiorasior Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Witam chciałem się dowiedzieć co sadzicie o Krossie v6 http://www.kross.pl/rower/88-HEXAGON_V6.html kupiłem go 2 miesiące temu i jestem zadowolony. Zrobiłem już 1000 km ale chciałem się dowiedzieć co jest w nim badziewnego i co w "niedalekiej" przyszłości powinno się w nim wymienić. Mam zamiar startować w maratonach mtb (nie o jakieś miejsce ale żeby dojechać i nie być ostatnim) a wiec proszę napiszcie mi kilka opinii o rowerze i możne jakieś wskazówki co do maratonów
Mario87 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Mi padła korba i kaseta po ok 6k km. Ogólnie rower jak dla mnie jest ok i przyjemnie mi się na nim śmiga. Ale czy do maratonów sie nada to tego już nie wiem
brt0555 Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Do maratonow to po pierwsze amor bym wymienil i naped polepszyl, no i kiera, zeby tamta CI sie na wertepach nie pogiela. Rower jak na swoja cene calkiem dobry.
Tasiorasior Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 A mógłbyś dać kilka przykładowych amorów bo wiem ze nie jest za dobry (kilkoro moich kolegów ma ten sam amor a niektórzy maja trochę gorsze rowerki). Wiec byłbym wdzięczny gdybyś mi coś doradził bo jestem nowy w temacie. Staram się szukać na necie ale tyle tam opinii i często jedna wyklucza druga Z góry dzięki za odp
Wafel Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Wszystko zależy od tego, jaką ilością pieniędzy na ten cel dysponujesz.
Tasiorasior Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 Ciężko powiedzieć ale myślę ze jakaś praca sezonowa by wpadła na wakacje i może jakieś 400/500 zł ale to zaranie chciałbym się zorientować ile dokładnie
Wafel Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Z tą kwotą celuj w jedną rzecz. W twoim przypadku ograniczyłbym się do wyboru: amortyzator / hamulce / napęd (bez korby).
Silver400 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Nie wiem ile kolega waży ale ja bym zmienił hamulec przód, bo te spowalniacze mogą być niebezpieczne w terenie. Napęd zajechać i zmienić / sprzedać od razu i dołożyć do minimum deore. Na amorach się nie znam ale wszyscy mówią żeby to zmienić, czym prędzej. I w tej kasie się powinien zmieścić (jak uda mu się części sprzedać)
Tasiorasior Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 hmm temat chyba został zamknięty ale nie daje mi spokoju to ze kolega wyżej napisał o hamulcach mi się wydawały w miare dobre wiec gdybyś mógł mi wyjasic dlaczego hamulec jest niebezpieczny byłbym wdzięczny a waga 63 przy wzroscie 179 i wieku 15 lat a z napedu na razie przerzutka tylna wymieniona na slx bo mialem wypadek i sie rozwalila
nemo2009 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 hmm temat chyba został zamknięty ale nie daje mi spokoju to ze kolega wyżej napisał o hamulcach mi się wydawały w miare dobre wiec gdybyś mógł mi wyjasic dlaczego hamulec jest niebezpieczny byłbym wdzięczny a waga 63 przy wzroscie 179 i wieku 15 lat a z napedu na razie przerzutka tylna wymieniona na slx bo mialem wypadek i sie rozwalila Hamulce tarczowe mechaniczne są całkiem dobre.Dobrze wyregulowane działają bardzo dobrze i nie ma znaczenia,czy są to Tektro,czy Shimano.Przy Twoim V6,raczej obawiałbym się o ramę(słabe są).Zamierzając się ścigać,trzeba było pomyśleć o lepszej ramie(Specialized chociaż).
Tasiorasior Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 wiesz ja dopiero zaczyna przygodę z zawodami mam zamiar amatorsko się bawić w tym roku chce jechać na jedne zawody do komanczy a jeśli z czasem by może coś mi wychodziło to pomyśle o zmianie czesci dlatego poprosiłem o ten temat żeby wiedzieć co wymieniać jak będą pieniążki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.