Skocz do zawartości

[Rower]kross hexagon v6

Tasiorasior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałem się dowiedzieć co sadzicie o Krossie v6 http://www.kross.pl/rower/88-HEXAGON_V6.html kupiłem go 2 miesiące temu i jestem zadowolony. Zrobiłem już 1000 km ale chciałem się dowiedzieć co jest w nim badziewnego i co w "niedalekiej" przyszłości powinno się w nim wymienić. Mam zamiar startować w maratonach mtb (nie o jakieś miejsce ale żeby dojechać i nie być ostatnim) a wiec proszę napiszcie mi kilka opinii o rowerze i możne jakieś wskazówki co do maratonów :)

Napisano

Mi padła korba i kaseta po ok 6k km. Ogólnie rower jak dla mnie jest ok i przyjemnie mi się na nim śmiga. Ale czy do maratonów sie nada to tego już nie wiem :P

Napisano

Do maratonow to po pierwsze amor bym wymienil i naped polepszyl, no i kiera, zeby tamta CI sie na wertepach nie pogiela. Rower jak na swoja cene calkiem dobry.

Napisano

A mógłbyś dać kilka przykładowych amorów bo wiem ze nie jest za dobry (kilkoro moich kolegów ma ten sam amor a niektórzy maja trochę gorsze rowerki). Wiec byłbym wdzięczny gdybyś mi coś doradził bo jestem nowy w temacie. Staram się szukać na necie ale tyle tam opinii i często jedna wyklucza druga :) Z góry dzięki za odp

Napisano

Ciężko powiedzieć ale myślę ze jakaś praca sezonowa by wpadła na wakacje i może jakieś 400/500 zł ale to zaranie chciałbym się zorientować ile dokładnie :)

Napisano

Nie wiem ile kolega waży ale ja bym zmienił hamulec przód, bo te spowalniacze mogą być niebezpieczne w terenie. Napęd zajechać i zmienić / sprzedać od razu i dołożyć do minimum deore. Na amorach się nie znam ale wszyscy mówią żeby to zmienić, czym prędzej. I w tej kasie się powinien zmieścić (jak uda mu się części sprzedać)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

hmm temat chyba został zamknięty ale nie daje mi spokoju to ze kolega wyżej napisał o hamulcach mi się wydawały w miare dobre wiec gdybyś mógł mi wyjasic dlaczego hamulec jest niebezpieczny byłbym wdzięczny a waga 63 przy wzroscie 179 i wieku 15 lat a z napedu na razie przerzutka tylna wymieniona na slx bo mialem wypadek i sie rozwalila

Napisano

hmm temat chyba został zamknięty ale nie daje mi spokoju to ze kolega wyżej napisał o hamulcach mi się wydawały w miare dobre wiec gdybyś mógł mi wyjasic dlaczego hamulec jest niebezpieczny byłbym wdzięczny a waga 63 przy wzroscie 179 i wieku 15 lat a z napedu na razie przerzutka tylna wymieniona na slx bo mialem wypadek i sie rozwalila

Hamulce tarczowe mechaniczne są całkiem dobre.Dobrze wyregulowane działają bardzo dobrze i nie ma znaczenia,czy są to Tektro,czy Shimano.Przy Twoim V6,raczej obawiałbym się o ramę(słabe są).Zamierzając się ścigać,trzeba było pomyśleć o lepszej ramie(Specialized chociaż).

Napisano

wiesz ja dopiero zaczyna przygodę z zawodami mam zamiar amatorsko się bawić w tym roku chce jechać na jedne zawody do komanczy a jeśli z czasem by może coś mi wychodziło to pomyśle o zmianie czesci dlatego poprosiłem o ten temat żeby wiedzieć co wymieniać jak będą pieniążki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...