tomac Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Witam, Jestem nowy na forum, rowerem jeżdżę okazjonalnie. Ale mam problem, nie miałem się do kogo zwrócić, i mam nadzieję, że tutaj znajdę kogoś chętnego do pomocy... Mam stary (kilkunastoletni) rower używany okazjonalnie (ostatnio stał parę lat nieużywany). Jednak teraz wziąłem go na wyjazd, gdzie zrobiłem nieco ponad 100km. Jest problem z tylną przerzutką - nie daje rady wrócić na mniejsze zębatki (jakby sprężyna była za słaba). Na większe przerzuca OK, ale próbując zmienić na mniejszą zębatkę trzeba przejechać kilka (kilkanaście) km aż łańcuch zostanie przerzucony. Już lepiej się zatrzymać i pociągnąć ją ręcznie, wtedy przerzuca od razu. Byłem w serwisie rowerowym. Serwisant popsikał jakimś WD-40, stwierdził, że linka się nie zaciera i wszystko inne jest OK, ale po prostu przerzutka jest stara i już się zużyła. Że to stary typ, nie ma niektórych regulacji i trzeba ją wymienić. Nowa miała być za jakieś 30zł. Jednak na razie nie zdecydowałem się na wymianę. Moja dotychczasowa jest rzeczywiście stara, ale w końcu jest to dość dobry model i obawiam się, że jak kupię najtańsze "niewiadomoco" to szybko pojawią się z tym nowe problemy. Przerzutka zużyta raczej nie jest - ten rower od nowości w sumie przejechał góra 300km (wliczając w to te 100km, które właśnie zrobiłem) - to chyba dla przerzutek nie jest poważny dystans. Po serwisie przerzutka zaczęła działać jeszcze gorzej - jakby to WD-40 jej zaszkodziło. "Na nosa" sądzę, że z wiekiem osłabła sprężyna powrotna - może wystarczy ją wymienić i wszystko dalej będzie OK? Chociaż może się mylę. Może to faktycznie jest nienaprawialne? Jak z tym wygląda sprawa? A jeśli rzeczywiście trzeba ją wymienić - to na jaką? Na co trzeba zwrócić uwagę przy wymianie przerzutki, żeby współpracowała z resztą (manetka, zębatki)? A jeśli da się ją naprawić - możecie mi polecić jakiś serwis w okolicach Bytomia, gdzie da się to zrobić?
Primoza Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Wydaje mi się że popełniłeś podstawowy błąd jakim było zostawienie roweru na tak długim postoju z łańcuchem na dużych koronkach. Polecam sprawdzić naciąg łańcucha - również powinien u Ciebie być za słaby. Jeśli będzie ok to zostanie wymiana sprężyny pantografu - wątpię by był do tego tak łatwy dostęp jak w dzisiejszych przerzutkach. Sprężyna jest schowana w nitowanej obudowie. Miałem podobny problem w 12 letnim rowerze z Acerą. Kupiłem nową Acerę za 40-50zł na Aledrogo. Jeśli będziesz kupował sam to zwróć uwagę długość wózka. U mnie finalnie łańcuch okazał się za krótki ale zgrało się to z kompletną wymianą napędu więc sobie poradziłem. Tobie ze względu na charakter używania roweru polecam udać się do serwisu i wydać te 50zł na coś z Shimano.
tomac Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Napisano 20 Czerwca 2011 Wydaje mi się że popełniłeś podstawowy błąd jakim było zostawienie roweru na tak długim postoju z łańcuchem na dużych koronkach. Dzięki za odpowiedź. Tak, zgadza się - podczas postoju łańcuch został na dużych koronkach... W takim razie po prostu kupię nową przerzutkę. Czy różne modele przerzutek są ze sobą kompatybilne? Może po prostu znowu kupię Altusa (na Allegro kosztują około 50zł) - w ten sposób chyba zminimalizuję ryzyko, że coś nie będzie pasować?
Primoza Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 Co to kompatybilności to jest różnie. U mnie po wymianie korby na Acerę przednia stara Acera bije o ramę - nie jest w stanie wrzucić najmniejszego blatu. Z tyłu wszystko gra wyśmienicie ale jak już pisałem wymieniłem cały napęd. Tutaj jest wątek o serwisach w Bytomiu - odwiedź i niech ci doradzą. Na pewno coś lepszego niż 30zł powinno pasować.
tomac Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Napisano 20 Czerwca 2011 Co to kompatybilności to jest różnie. U mnie po wymianie korby na Acerę przednia stara Acera bije o ramę - nie jest w stanie wrzucić najmniejszego blatu. Z tyłu wszystko gra wyśmienicie ale jak już pisałem wymieniłem cały napęd. Tutaj jest wątek o serwisach w Bytomiu - odwiedź i niech ci doradzą. Na pewno coś lepszego niż 30zł powinno pasować. Dzięki za informację. Skoro mogą być niekompatybilne to chyba faktycznie najlepiej pójść do serwisu i im zlecić dobór przerzutki. Chyba, że jednak uda się wymienić sprężynę w starej... W razie czego - takie oryginalne sprężyny da się gdzieś kupić, czy trzeba szukać czegoś zastępczego?
KenjiX1G Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Raczej w starszym sprzęcie ciężko o znalezienie konkretnej części, po prostu to się zmienia, jest opcja by szukać w używkach, ale czy nie lepiej kupić coś nowszego? Kup lepiej nowszego Altusa, kompatybilność na 95% jest(spece ocenią), nie pakuj się w przerzutki firmy krzak
tomac Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 Raczej w starszym sprzęcie ciężko o znalezienie konkretnej części, po prostu to się zmienia, jest opcja by szukać w używkach, ale czy nie lepiej kupić coś nowszego? Kup lepiej nowszego Altusa, kompatybilność na 95% jest(spece ocenią), nie pakuj się w przerzutki firmy krzak Właśnie o to mi chodzi. Najłatwiej byłoby mi kupić nowego Altusa - jeśli są ze sobą zgodne to nie ma co myśleć nad naprawą starego. Nad naprawą myślę tylko dlatego, że obawiam się, że jeśli po zmianie (nawet w serwisie) coś się okaże niekompatybilne to np. przełożenia będzie zmieniać, ale co jakiś czas będzie samo przeskakiwać i nie da się tego opanować. Może obawiam się trochę "na wyrost", ale po prostu jestem w tym temacie zielony i nie chciałbym "wdepnąć" w coś, z czym nie da się uporać inaczej, jak tylko wymieniając potem manetki, zębatki, łańcuch czy coś tam jeszcze innego, żeby wszystko dobrze współpracowało... Chociaż w zasadzie te przerzutki nie są strasznie drogie. Mogę zaryzykować i kupić, a jakby nie dało się z tym dojść do ładu to wtedy będę myśleć nad naprawą starej. Dzięki za odpowiedź i jeśli jeszcze ktoś ma na ten temat coś do powiedzenia to bardzo proszę o opinię.
KenjiX1G Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Okej, więc tak. Przeskakiwanie jest głównie spowodowane rozciągniętym łańcuchem bądź/oraz wytartymi już trybami, najlepiej niech ktoś po prostu w serwisie na to spojrzy i oceni, dobrze że martwisz się na wyrost, bo rower to ma być przyjemność, a nie ciągłe naprawy. Ile masz biegów z tyłu? Jak chcesz dodatkowo polepszyć komfort, to wraz z przerzutką zmień linki i pancerze, koszt znikomy, to że się nie zacina, nie znaczy że pracuje najlepiej jak może Jeśli przerzutka okaże się dobra, a tryby i łańcuch w dobrym stanie, to nic nie będzie skakać, a jeśli któryś z tych elementów będzie zły, to trzeba zmienić. To tak jak w samochodzie, mając trzy normalne koła i jedną dojazdówke, jeździć od biedy da się i daleko, ale ni to komfortowe, ni bezpieczne Pozdrawiam
tomac Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 Okej, więc tak. Przeskakiwanie jest głównie spowodowane rozciągniętym łańcuchem bądź/oraz wytartymi już trybami, najlepiej niech ktoś po prostu w serwisie na to spojrzy i oceni, dobrze że martwisz się na wyrost, bo rower to ma być przyjemność, a nie ciągłe naprawy. Ile masz biegów z tyłu? Biegów z tyłu mam 7. W tej chwili wszystko chodzi dobrze (oczywiście poza tym, że przerzutka nie wraca na mniejsze koła). O przeskakiwaniu mówiłem dlatego, że (może trochę naiwnie) myślałem o jakiejś niekompatybilności skoku linki. Z grubsza rzecz biorąc: mam grip shift i myślałem, czy np. przy innym typie przerzutek nie może być tak, że właściwe przełożenia będą w innych miejscach - np. jak się dobrze ustawi na 1 biegu to np. na 5 przerzutka zamiast na 5 to trafi na 6 zębatkę, a np. na 3 trafi w połowie między 3 a 4 i będzie przeskakiwać raz na 3 a raz na 4. Pozdrawiam
KenjiX1G Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Więc, nowy Altus da radę, sam na takim jeździłem całą zimę, serdecznie mogę polecić. Skoro teraz masz 7 biegów, po zmianie też będziesz miał 7, więc skok linki będzie się skakał. Owszem, są problemy z kompatybilnością np. gdy masz manetkę na 8 biegów, a masz 9, bo jest wtedy różnica w szerokości kasety oraz łańcucha i są problemy, a tak to było siedem, będzie siedem, wyregulują i nowy Altus sobie poradzi
tomac Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 OK. W najbliższych dniach będę wymieniać. Dzięki i pozdrawiam!
rybciasum Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 ja dodam od siebie że mam wolnobieg 7 i klamkomanetki alivio 3x8, zablokowali mi w serwisie możliwość wrzucenia pierwszego biegu i mam 2-8 (na zębatkach 1-7) a przerzutke tył deore, także wszystko powinno śmigać
tomac Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 Jeszcze poprosiłbym o wyjaśnienie jednej rzeczy: czy modele Altus, Acera i Alivio są ze sobą zgodne? Ktoś mi właśnie podesłał na PW swoją ofertę na Allegro - ceny i komentarze ma dobre, więc chyba od niego kupię. Różnica w cenie Altusa i Acery jest znikoma. Alivio jest nieco droższa, ale też do zaakceptowania. Czy zostać przy Altusie, czy (jeśli są ze sobą zgodne) przy okazji wymiany lepiej wziąć inny model?
tomac Napisano 19 Lipca 2011 Autor Napisano 19 Lipca 2011 Witam, Dla wyjaśnienia - sprawa już załatwiona, kupiłem Acerę z dość trywialnego powodu (bardziej mi pasowała kolorystycznie, niż Altus, a cena jest prawie taka sama). Wymieniłem ją samodzielnie, współpracuje bez problemów, ale przy okazji się okazało, że stary Altus też jest sprawny. Przyczyną zacinania się była linka - była załamana tuż przy przerzutce w niewidocznym miejscu, a nie zauważyli tego w serwisie. Teraz jeżdżę na Acerze, a tego Altusa mam na zapas.
tobo Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Każdy kulawo działający napęd powinno się zaczynać sprawdzać od stanu linki, pancerzy itd. Wyjątkiem jest oczywiście sytuacja gdy któraś z części wyraźnie jest uszkodzona/zniszczona. Najczęstrzym winowajcą nieprecyzyjnej zmiany biegów jest brudny/zatarty pancerz.
tomac Napisano 20 Lipca 2011 Autor Napisano 20 Lipca 2011 Każdy kulawo działający napęd powinno się zaczynać sprawdzać od stanu linki, pancerzy itd. Wyjątkiem jest oczywiście sytuacja gdy któraś z części wyraźnie jest uszkodzona/zniszczona. Najczęstrzym winowajcą nieprecyzyjnej zmiany biegów jest brudny/zatarty pancerz. Dodam, że najlepiej to sprawdzić samemu, nie polegając na serwisie (w serwisie we Władysławowie stwierdzono, że winna jest przerzutka, więc po dodatkowym pytaniu na tutejszym forum ją wymieniłem).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.