Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] VOTEC-wymiana czy naprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam rower VOTEC, zamontowany jest tam dwupółkowy amortyzator VOTEC. Nie działa on już najlepiej. Teraz mam dylemat. Naprawiać stary czy kupić coś nowego. Chciałbym się zmieścić w kwocie 800 zł. dodam, że jest to amortyzator starej konstrukcji-sprężynowy.

Proszę o jakąś radę.

post-140807-0-18560700-1308296141_thumb.jpg

Napisano

Ja bym zrobił przegląd/naprawił, ewentualnie później sprzedał jeśli Ci nie pasuje. Warto dbać o takie rzadkości.

Możesz wrzucić zdjęcie całego roweru?

Napisano

No i chyba tak zrobię. Obejrzałem na żywo amortyzatory do 700 zł i jakość ich wykonania jest taka sobie.

Tylko od kilku dni czytam forum. Piszecie chłopaki o regulowanych, blokowanych amorach a ja nic takiego nie mam. Mój wymaga już serwisu więc pomyślałem, że może wymienię na nowy.

VOTEC

post-140807-0-76449700-1308315049_thumb.jpg

Napisano

Warto widelec reanimowac choc, z dostepnoscia uszczelek itp nie ejst latwo. Jak chcial bys sie go pozbyc za przyzwoita cene to pisze na priv. Kiedys takowy kupilem jednak golenie maja zdarty teflon:( i szukam od lat ,,dawcy organow". Amortyzator to dosc dziwna konstrukcja. Skok symboliczny a jednak dwupolka, nadaje sie do lekkich odmian kolarstwa. Jednak co mnei zaskoczylo to mimo, iz jest to konstrukcja dwupolkowa to waga jest rewelacyjna, sztywnosc rowniez.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...