N3xT Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Witam . Na wstepie mojego zapytania chcialbym dodac iz posiadam ow zalozony suport pt. SHIMANO BB-UN26 http://allegro.pl/su...1655108473.html Ten suport nie jest jakos specyficznie wygladajacy . Zwykle zabudowanie z oska " COŚ " Teraz moje pytanie brzmi !? Szukajac i dostrzegajac na allegro znalazlem takie cos : http://allegro.pl/su...1665198962.html I mam pytanie czemu sluzy to cos do czego podalem link ? Tez sie jakos montuje tam gdzie suport ? Do tego sie wklada wklad suportu to co mam zalozone (SHIMANO BB - UN26) ? Prosze o w miare tresciwe objasnienie co i jak bo nie mam pojecia co to i do czego sluzy ?! Dzieki z gory !!!
Royalonzo21 Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 To są łożyska suportu z zewnętrznymi miskami. Stosuje się je do korb ze zintegrowaną osią np takich http://allegro.pl/korba-shimano-deore-fc-m590-44-32-22-175mm-cr-i1648013773.html
N3xT Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Napisano 14 Czerwca 2011 Czyli jezeli ja mialem sam wklad suportu ten co podalem link na poczatku to znaczy , ze moge tylko taki miec ? Nie moge miec tego z zewnetrznymi lozyskami ???
beskid Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Czyli jezeli ja mialem sam wklad suportu ten co podalem link na poczatku to znaczy , ze moge tylko taki miec ? Nie moge miec tego z zewnetrznymi lozyskami ??? To co masz to mocowanie korby na kwadrat a łożyska suportu z zewnętrznymi miskami możesz mieć razem z nową korbą ze zintegrowaną osia suportu Hollowtech II albo co bardziej polecam to mocowanie na Octalink Osobiście nie mam większych zastrzeżeń do mocowania korb na kwadrat więc na twoim miejscu pozostał bym przy tym co masz.
Royalonzo21 Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Pod względem trwałości łożysk to suporty na kwadrat są nawet bardziej wytrzymałe od octalinków ze względu większej średnicy kulek.
beskid Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Pewnie, że tak! Na strychu śmieje mi się w gębę stary ale kultowy STX RC wraz z pakietem o przebiegu 15kkm i wciąż gotowy do jazdy. //Przypominam kolejny raz, że nie cytujemy postów bezpośrednio nad naszymi - Safian.
Schwefel Napisano 14 Czerwca 2011 Napisano 14 Czerwca 2011 Na Octalinku zrobiłem 25k km zanim złapał luz na ośce, więc kulki to żaden wyznacznik trwałości.
N3xT Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 CHlopaki wy mi tlumaczycie ladnie i przejrzyscie , a ja nadal jestem zielony : / Podam wam link jaka posiadam korbe : Moja korba . Posiadam ten co na samym poczatku wam napisalem suport . Do tej KORBY moge zalozyc to cos z zewnetrznymi lozyskami czy tylko moge miec ten suport co teraz mam ?! Sorrka , ze was tak mecze , ale naprawde nic z tego nie zrozumialem :[
beskid Napisano 15 Czerwca 2011 Napisano 15 Czerwca 2011 Jak nie rozumiesz?? Przecież napisałem ci, że masz mocowanie korby na kwadrat i taki też masz suport. Jeśli chcesz mieć te łożyska o których piszesz to musisz zmienić korbę na tą ze zintegrowaną osią, coś takiegoDEORE FC-M590 bo tylko do takiej pasują te łożyska zewnętrzne. Napisałem też, że możesz pozostać przy tym co masz czyli korbie na kwadrat i wystarczy Ci zwykłe Alivio.
N3xT Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Napisano 15 Czerwca 2011 OOoooo !!! OK !!! Teraz juz rozumiem , dzięki wielkie zakumalem wreszcie xDD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.