Skocz do zawartości

[napęd] Shimano - co i jak !?

N3xT

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .

Na wstepie mojego zapytania chcialbym dodac iz posiadam ow zalozony suport pt. SHIMANO BB-UN26 http://allegro.pl/su...1655108473.html

Ten suport nie jest jakos specyficznie wygladajacy . Zwykle zabudowanie z oska " COŚ "

Teraz moje pytanie brzmi !?

Szukajac i dostrzegajac na allegro znalazlem takie cos : http://allegro.pl/su...1665198962.html

I mam pytanie czemu sluzy to cos do czego podalem link ? Tez sie jakos montuje tam gdzie suport ? Do tego sie wklada wklad suportu to co mam zalozone (SHIMANO BB - UN26) ?

Prosze o w miare tresciwe objasnienie co i jak bo nie mam pojecia co to i do czego sluzy ?!

Dzieki z gory !!! :)

Napisano

Czyli jezeli ja mialem sam wklad suportu ten co podalem link na poczatku to znaczy , ze moge tylko taki miec ? Nie moge miec tego z zewnetrznymi lozyskami ???

Napisano

Czyli jezeli ja mialem sam wklad suportu ten co podalem link na poczatku to znaczy , ze moge tylko taki miec ? Nie moge miec tego z zewnetrznymi lozyskami ???

To co masz to mocowanie korby na kwadrat a łożyska suportu z zewnętrznymi miskami możesz mieć razem z nową korbą ze zintegrowaną osia suportu Hollowtech II albo co bardziej polecam to mocowanie na Octalink :)

Osobiście nie mam większych zastrzeżeń do mocowania korb na kwadrat więc na twoim miejscu pozostał bym przy tym co masz.

Napisano

Pewnie, że tak! Na strychu śmieje mi się w gębę stary ale kultowy STX RC wraz z pakietem o przebiegu 15kkm i wciąż gotowy do jazdy. :laugh:

//Przypominam kolejny raz, że nie cytujemy postów bezpośrednio nad naszymi - Safian.

Napisano

CHlopaki wy mi tlumaczycie ladnie i przejrzyscie , a ja nadal jestem zielony : /

Podam wam link jaka posiadam korbe : Moja korba .

Posiadam ten co na samym poczatku wam napisalem suport .

Do tej KORBY moge zalozyc to cos z zewnetrznymi lozyskami czy tylko moge miec ten suport co teraz mam ?!

Sorrka , ze was tak mecze , ale naprawde nic z tego nie zrozumialem :[

Napisano

Jak nie rozumiesz?? Przecież napisałem ci, że masz mocowanie korby na kwadrat i taki też masz suport. Jeśli chcesz mieć te łożyska o których piszesz to musisz zmienić korbę na tą ze zintegrowaną osią, coś takiegoDEORE FC-M590 bo tylko do takiej pasują te łożyska zewnętrzne. :)

Napisałem też, że możesz pozostać przy tym co masz czyli korbie na kwadrat i wystarczy Ci zwykłe Alivio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...