assami Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 witam, czy to jest duży problem? czy da się tak spokojnie jeździć? [32 zęby, aluminiowa] szkoda byłoby ją wyrzucić.
Arxas Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Osobiście poszukałbym spawacza, który by mi to zespawał i jeździłbym dalej (tylko co by się znał na rzeczy, bo z tego co mi wiadomo, to spawanie aluminium a stali się nieco od siebie różni). Strzeliłeś w coś blatem w czasie jazdy? ^^
assami Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Napisano 13 Czerwca 2011 nie, dość okazyjnie kupiłem, a to na zdjęciach to defekt ukryty ;] więc się zastanawiam, czy zwrócić, czy jeździć..
beskid Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Okazyjnie kupiłeś zniszczony i zajechany blat . Nie do wiary czego to ludzie nie sprzedają ale jeszcze lepsi są kupujący Mam tylko nadzieję, że nie straciłeś zbyt wiele bo będzie to dla ciebie nauczka na przyszłość.
assami Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Napisano 13 Czerwca 2011 słuchaj beskid. nie wiesz ile dałem, nie wiesz, czy przypadkiem to nie był gratis do pakietu, nie znasz żadnych szczegółów sytuacji, a zabierasz głos nie w temacie, w dodatku starasz się mnie obrazić. pozdrawiam.
rybciasum Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 zależy jaki będzie koszt spawania czy nie taniej będzie kupić nowy, NA 100% SPRAWNY blat
beskid Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 słuchaj beskid. nie wiesz ile dałem, nie wiesz, czy przypadkiem to nie był gratis do pakietu, nie znasz żadnych szczegółów sytuacji, a zabierasz głos nie w temacie, w dodatku starasz się mnie obrazić. pozdrawiam. Gdzie cię obraziłem?? jak sam napisałeś, że „okazyjnie kupiłeś”. Jeśli dostałeś to jest oczywiste, że zmienia to postać rzeczy. Powiem ci co o tym myślę, jeśli mało jeździsz to może i wytrzyma ale jeśli sporo to raczej ci nie polecam bo jak ci pęknie pod obciążeniem w nieodpowiednim miejscu to możesz zaliczyć niezłą glebę. rybciasum słusznie mówi poszukaj nowej. Jeśli cię uraziłem to przepraszam.
adas651 Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 mało kto bedzie to chciał spawać może wystarczy skleić klejem do metalu - jeśli masz bo jak nie to sie nie opłaca kupować jeździć sie na niej da, ale szybko sie skrzywi i najlepiej mieć ją pod rockringiem
assami Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Napisano 13 Czerwca 2011 ok beskid, zapomnijmy o temacie ;] ciekaw jestem tylko jak wytrzymałe są takie spawy. ma ktoś doświadczenie w spawaniu blatów? oczywiście najlepiej byłoby kupić nowy, lecz nie mam teraz środków na nową zębatkę [tym bardziej aluminiową]. dlatego chętnie bym tę odzyskał. dziękuję za sugestie. :] @adas, rockring jest niepotrzebny, wyżej mam 42T, a niżej 22T :] może faktycznie sprawdzę klej do metalu.
M333 Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Moim zdaniem klej do metalu nic nie da, może jedynie poprawi samopoczucie. Najlepsza metoda to spawanie, ale podejrzewam że cena usługi przewyższy wartość zębatki. Ze zdjęcia wynika, że miejsce pęknięcia jest dodatkowo usztywniane przez śrubę i komin. Moja rada: zamontować, jeździć i obserwować. Jak coś będzie się działo niepokojącego to wymienić. Dobra aluminiowa zębatka jest warta zdecydowanie mniej niż pobyt w szpitalu czy nawet wizyta u dentysty.
maree Napisano 13 Czerwca 2011 Napisano 13 Czerwca 2011 Klejenie nie ma tutaj sensu. Lepiej już odłożyć sobie troche grosza na nową zębatke niż tracić pieniądze na klej, który w zasadzie stanowił by tylko wypełnienie. Powierzchnia klejenia jest zbyt mała żeby można było mówić o stabilnym połączeniu. W gre wchodzi raczej tylko spawanie lub jazda na własne ryzyko z pęknięciem do czasu uzbierania pieniędzy i wymiany elementu na sprawny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.