Skocz do zawartości

[stery ahead] montaż prośba o potw. kolejności

Szprytny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witajcie,

chcę się zabrać do samodzielnego założenia nowych sterów typu ahead i montaż amotyzatora przedniego.

Troche poczytałem na ten temat i chciałbym się upewnić czy dobrze zrozumiałem, chodzi mi o kolejność postępowania.

A więc według mnie powinno to wygądać tak:

1. wbijamy miski sterów

2. nabijamy pierścien na rurę sterową (czy nabijamy go na sam dów rury sterowej?)

3. nabijamy pająka (na jaką głębokość?)

4. zakładamy łożyska dolne i górne

5. zakładamy górną część sterów i przykręcamy do pająka

6. montujemy mostek

Tak według mnie wygląda kolejność przy montażu sterów.

Prosze o weryfikację oraz odp. na pytania zawarte w nawiasach :-)

Z góry dzieki za odp.

Napisano

2. Jeśli chodzi Ci o bieżnię, to tak.

3. Jeśli chodzi Ci o gwiazdkę to też w dobrej kolejności, jednak nie wiem na jaką głębokość :P

Reszta wszystko ok :) Tylko nie zapomnij o smarze :D:D

Napisano

Ok,

stery udało sie złożyć :-)

teraz mam problem z usunięciem luzów.

Robie zgodnie z instrukcja tzn dokrecam srube tą ktora wchodzi w pająka ale problem jest taki że żeby usunąć całkiem luzy musze ją tak mocna wkręcić że wtedy kierownica mi bardzo ciężko chodzi i nie mogę nią skręcać, jak tylko lekko popuszczę to od razu pojawiają się luzy.

Może macie jakies pomysły co moze byc przyczyną??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.