Szprytny Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 witajcie, chcę się zabrać do samodzielnego założenia nowych sterów typu ahead i montaż amotyzatora przedniego. Troche poczytałem na ten temat i chciałbym się upewnić czy dobrze zrozumiałem, chodzi mi o kolejność postępowania. A więc według mnie powinno to wygądać tak: 1. wbijamy miski sterów 2. nabijamy pierścien na rurę sterową (czy nabijamy go na sam dów rury sterowej?) 3. nabijamy pająka (na jaką głębokość?) 4. zakładamy łożyska dolne i górne 5. zakładamy górną część sterów i przykręcamy do pająka 6. montujemy mostek Tak według mnie wygląda kolejność przy montażu sterów. Prosze o weryfikację oraz odp. na pytania zawarte w nawiasach :-) Z góry dzieki za odp.
Mod Team michuuu Napisano 7 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 7 Czerwca 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/2574-steryjak-zamontowac-stery/ i wszystko jasne.
seker1995 Napisano 7 Czerwca 2011 Napisano 7 Czerwca 2011 2. Jeśli chodzi Ci o bieżnię, to tak. 3. Jeśli chodzi Ci o gwiazdkę to też w dobrej kolejności, jednak nie wiem na jaką głębokość Reszta wszystko ok Tylko nie zapomnij o smarze :D
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2011 Gwiazdke na taką głebokość zeby było ok jak za głeboko bedzie to bedziesz musiał dac dłuższą śrube.
Szprytny Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Napisano 10 Czerwca 2011 Ok, stery udało sie złożyć :-) teraz mam problem z usunięciem luzów. Robie zgodnie z instrukcja tzn dokrecam srube tą ktora wchodzi w pająka ale problem jest taki że żeby usunąć całkiem luzy musze ją tak mocna wkręcić że wtedy kierownica mi bardzo ciężko chodzi i nie mogę nią skręcać, jak tylko lekko popuszczę to od razu pojawiają się luzy. Może macie jakies pomysły co moze byc przyczyną??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.