Skocz do zawartości

[napęd] samoistne dokręcanie się

Ezio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Mój problem polega na tym że kupiłem sobie zestaw co na zdjęciu.Wywaliłem wianki,włożyłem same kulki + 1 dodatkowa na stronę wszystko dokręciłem i tu jest problem.Ta śruba czy jak to nazwać samoczynie podczas pedałowania dokręca mi się co po pewny czasie powoduje trzaski i opór na ośce.Nie wiem co mam z tym zrobić.

5817442.jpg

• Mod Team
Napisano

Wiec tak zamias +1 daj tyle ile sie wejdzie a pewnie ze 3 sie wejdą. Pozniej to poskłądaj tak jak nalezy. Na sam koniec trzeba to zakontrować. to tego dłuzy ten pirścien z nacieciamo na zewnątrz. Nim nie kontruje jak to zrobisz dobrze to bedzie ok.

A najlepiej idź do rowerowego wyskocz z ok 20zł i kup sobie nowy suport taki tzw. kompaktowy ktory sie nie rozwala i nie trzeba go regulować poprostu sie go wkreca. Koszt znikomy a moim zdaniem o wiele lepiej. Tylko zeby oś była takiej samej długosci.

Napisano

Oki zabieram się do roboty.A co do kulek to weszła by jeszcze tylko jedna ale już na bardzo ścisło więc raczej ta jedna wystarczy.Zobaczę ja dalej będzie problem to faktycznie będę musiał wyskoczyć z kasy na kompakt ;) Urlop się mi zbliża i rower musi być gotowy na trasę GD-Hel.Dzięki za info Kamil.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...