maly3 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witam. Dluzszy czas sie zastanawialem jaki rower wybrac i w koncu wybor padl na Unibike Crossfire.Pytanie jaka rama byla by dla mnie najlepsza?19 czy moze 21?Mam 185 cm i wze niecale 90 kilo.Z gory dzieki za pomoc.
kossa Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witam. Dluzszy czas sie zastanawialem jaki rower wybrac i w koncu wybor padl na Unibike Crossfire.Pytanie jaka rama byla by dla mnie najlepsza?19 czy moze 21?Mam 185 cm i wze niecale 90 kilo.Z gory dzieki za pomoc. Ja przy wzroscie 181 wybrałem rame o rozmiarze 20. Polecam lekture http://www.forumrowe...c-rozmiar-ramy/ Pozdrawiam
dziobolek Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Metoda, która od lat swietnie się sprawdza w praktyce. Zmierz długość nogi od podłoża do krocza (nie do "bimbołów" ) Jeżeli szukasz rozmiaru roweru górskiego, wynik w centymetrach należy pomnożyc przez współczynnik 0,57. Jeżeli próbujesz dobrać wielkość ramy szosowej, to pomnóż przez współczynnik 0,67. Jeżeli ma to być rower trekkingowy to przez 0,63. Uzyskany wynik to rozmiar w centymetrach. Ponieważ rozmiary rowerów podawane są często w calach, należy wykonać jeszcze jedno dzielenie, tym razem przez 2,54. Pozdrówka!
maly3 Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 A rower crossowy do ktorych sie zalicza?Trekingowych?
dziobolek Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 A rower crossowy do ktorych sie zalicza?Trekingowych? Tak - cross, trekking, touring (koła 700c lub 28") to jedna kategoria. Pozdrówka!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.