usio14 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witam serdecznie, posiadam Arkusa 1100 classic którym przyjemnie mi się jeździło do czasu. Otóż zaczęło się coś dziać z tylną przerzutką (Shimano Tourney), na początku coś szorowało przy 7 biegu następnie przestał wchodzić, potem szorowanie zaczęło się przy 6-tce (jeszcze wchodzi). Odwróciłem rower do góry kołami zauważyłem że podczas wrzucania na 7-ke przerzutka zaczęła wariować zrzucając łańcuch z wózka. Nie mam pojęcia co jest przyczyną, nic nie regulowałem i jeżdżę zazwyczaj po asfalcie. Nie wiem co zrobić z tym fantem? Zastanawiam się czy nie wymienić od razu przerzutkę przynajmniej na shimano deore rd-m591 oraz przednią fd-m591 (tak przy okazji) i zaoszczędzić zabawy przy tourneyu. Jeszcze jedno, czy jak bym wymienił te przerzutki to musiałbym też wymienić do nich manetki, czy to nie jest konieczne? Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
adas651 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 naciagnij linke przy manetce zobacz czy wózek jest prosty wyreguluj go w miare równo w stosunku do kasety
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.