Gość WebMen Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Witam. Ostatnio się zastanawiam nad wymianą piasty tylnej Deorki (FH-M510), bo piasta ta zaliczyła powódź i teraz pytanie: która piasta tylna lepsza starszy model FH-M580 czy nowszy model FH-T660, czy nie lepiej XT (FH-M770). Z obrazków widać że starszy model ma uszczelniacz na zewnątrz a nowszy model już tego zewnętrznego uszczelniacza nie ma, (Xt też ma zewn. uszczelniacz) i który tu wybrać ? Jakoś nie znalazłem przekroju tej nowej piasty LX FH-T660, a starszy model mam opisany i pokazany (mam katalog, jest podwójna uszczelka kontaktowa)
GRZES82 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Przekrój piasty FH-T660 masz tu: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/FH/EV-FH-T660-2842_v1_m56577569830648098.pdf i z tego co widzę to jest uszczelniana. Co do wyboru to wg. mnie XT jest najlepsza.
berkas97 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 XT lub ewentualnie zainteresuj się SLX (co prawda pod tarcze).
Gość WebMen Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 XT lub ewentualnie zainteresuj się SLX (co prawda pod tarcze).Właśnie oto chodzi żeby nie były pod tarcze, więc SLX odpada, bo nie widziałem jakoś bez Center Lock`a tych piast.
mickey11 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Ja mam FH-M570 niestety piasta jest juz nie szczelna. Po ostatnim przeglądzie i wymianie smaru po przebiegu uwaga 20 000km ma wytarty bębenek stożki krzywą podkładke od bębenka (jakiś magik dał do niej 10 śrutów zamiast 9) i ośka też nie chalo. W sumie ma 20kkm to pewnie dlatego Sam poszukuje nowej na tył LX, SLX lub XT tylko na 36 szprych i pod V-breki. Dołaczam się do tematu WebMena co wybrać.
berkas97 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 A co właściwie wam przeszkadza w tym mocowaniu pod tarcze? Jak chodzi o względy estetyczne to do SLX jest dodawana taka gumka, która zapobiega uszkodzeniu mocowania CL. Sam z tym jeżdżę, i w niczym to nei przeszkadza... Możecie mi wyjaśnić w czym by Wam to przeszkadzało?
Gość WebMen Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 A co właściwie wam przeszkadza w tym mocowaniu pod tarcze? Jak chodzi o względy estetyczne to do SLX jest dodawana taka gumka, która zapobiega uszkodzeniu mocowania CL. Sam z tym jeżdżę, i w niczym to nei przeszkadza... Możecie mi wyjaśnić w czym by Wam to przeszkadzało? po 1). nie kupuje sprzętów których nie będę używał np. Center Lock`a pod tarcze po 2). jak nie używam pod tarcze i nie mam zamiaru przechodzić pod tarcze, tym bardziej robić mutanta.
berkas97 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Dobra, ale IMHO jest to totalnie bez sensu wytłumaczeni. Z tych 3-ech bierz XT...
Gość WebMen Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Dobra, ale IMHO jest to totalnie bez sensu wytłumaczeni. Z tych 3-ech bierz XT... Nie widze w tym nic bezsensownego, poprostu nie kupuje sprzętów których nie będę używał np. Center Lock`a pod tarcze. Po 3). dlatego też że w ramę może nie wejść pista z CL, i nie jestem na razie zainteresowany CL. Pewnie zainteresuje sie starym LX lub XT tak jak piszesz, zobaczę tylko po ile ją dostane, i czy woogóle ją dostane (FH-M770) to wtedy zobaczymy inne możliwości. Przekrój piasty FH-T660 masz tu: http://techdocs.shim...69830648098.pdf i z tego co widzę to jest uszczelniana. Co do wyboru to wg. mnie XT jest najlepsza. Dzięki, chodziło mi też o przekrój samego korpusu piasty (przekrój systemu uszczelniania tak jak to jest pokazane w katalogu)
berkas97 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Nie widze w tym nic bezsensownego, poprostu nie kupuje sprzętów których nie będę używał np. Center Lock`a pod tarcze. Po 3). dlatego też że w ramę może nie wejść pista z CL, i nie jestem na razie zainteresowany CL. 1. Więc jak kupujesz telewizor, a masz 2 urządzenia podłączane na HDMI to nie kupisz telewizora z 4-oma złączami HDMI? 2. Co ma piernik do wiatraka ? Akurat rama nie ma nic do gadania jeśli chodzi o piaste (oczywiście oprócz wymiarów osi). Pozdro
Piksel Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 No właśnie ja mam ramę bez mocowania pod tarczę a jeżdżę na lx cl i żyje, nie rozumiem w czym to przeszkadza.
Gość WebMen Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 No właśnie ja mam ramę bez mocowania pod tarczę a jeżdżę na lx cl i żyje, nie rozumiem w czym to przeszkadza. Moje pytanie było inne, nie szukam piast na CL, tylko napisałem które wybrać z tych 3 i dlaczego taki wybór.. a nie inny.
berkas97 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 I na to pytanie udzieliliśmy Ci odpowiedzi. Potem chodziło tylko o uświadomienie że możesz założyć piastę z centerlockiem...
mickey11 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Kolega WebMen nie lubi chyba zbędnych elementów na piastach A tak na serio jak masz tego nowego LX T660 na 32 sprychy pod V-ki to bierz go jak 80 kosztuje.
Gość WebMen Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 I na to pytanie udzieliliśmy Ci odpowiedzi. Potem chodziło tylko o uświadomienie że możesz założyć piastę z centerlockiem... To się liczy . Już niestety nie ma starych piast (FH-M770), więc nie pozostaje mi nic innego jak założyć zakupionego LX FH-T660 Dziękuje, za wszystkie odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.