guga47 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Witam, Panowie mam pytanie, otóż jestem poczoątkujacy w kwestii rowerów i nie wiele wiem, rozebrałem swój rower, chce zmienić widelec przedni na amortyzator. tylko pytanie czy dostanę taki zeby pasował do ramy. średnica rury to 34mm a długość rury 110mm. czy na rynku są dostepne amortyzatory pasujące pod te miary ?
rybciasum Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Wymiary rur zazwyczaj podaje się w calach, 1 albo 1 i 1/8 cala, jaki masz rower, najlepiej pokaż zdjęcia , na dodatek amortyzator musi mieć odpowiedni skok żeby się geometria ramy nie zmieniła
Mod Team Puklus Napisano 31 Maja 2011 Mod Team Napisano 31 Maja 2011 34 mm to prawie 1.5" jestes pewien ze dobrze zmierzyleś?? EDiT Na rynku przynajmniej w polsce mozna sie napotkać na kilka standardów 1" praktycznie wyparty i juz nie stosowany a co za tym idzie ciezki do dostatnia 1 1/8" najbardziej popularny standard.. 1 1/8-1.5" taka hybryda doł rury miejsce nabicie bierzni ma 1.5" reszta ma 1 1/8" i czyste 1.5"
dzidek Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Najlepszym wyborem będzie amortyzator o niskim skoku i małe wadze. Dobrze by było jakby była blokada skoku, gdyż w podjazdach bujanie amortyzatora jest bardzo stresogenne przynajmniej w moim przypadku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.