Skocz do zawartości

[Amortyzator] Suntour Duro Triple 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wypatrzyłem sobie na allegro amortyzator Suntour Duro Triple 2007 130mm, mam rower Yukon Disc Street (rozmiar ramy XS/14).I tu moje pytanie: czy dobrze kombinuje z wyborem amora? Czy da rade go zamontoeać w moim rowerku?

Jakie są wasze opinie o tym amorku?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Napisano

No teoretycznie da sie go zamontować. Ale w jakim celu chcesz to zrobić?

Żeby rower ważył o wiele więcej, a z czasem zeby Ci główka pękła?

Pracy w porównaniu z XCT też raczej nie poprawisz ;)

Napisano

Duro triple ma kupowata prace, naprawde nie warto dawac za niego tyle kasy, i jak powiedzial kolega nizej jest za wysoki do twojej ramy.

Napisano

Wypatrzyłem sobie na allegro amortyzator Suntour Duro Triple 2007 130mm, mam rower Yukon Disc Street (rozmiar ramy XS/14).I tu moje pytanie: czy dobrze kombinuje z wyborem amora? Czy da rade go zamontoeać w moim rowerku?

Jakie są wasze opinie o tym amorku?

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Napisano

Opinie o wszelkich duro krążą po necie nie za dobre. Wręcz bym powiedział że kiepskie ;). To naprawde nie jest dobry amorek, tym bardziej do twojej ramy. Na pewno będzie dziwna geometria, wygląd, a jak pęknie ci główka to będzie płacz bo Giant nie uzna reklamacji za coś takiego. Właściwie to nikt nie uzna reklamacji :D

Nie wiem do czego używasz ten rower, ale na 100% lepszym wyborem będzie coś TAKIEGO.

Pozdro

Napisano

jakby miał kase na dja to by pewnie nie rozważał duro triple ;)

lepszą opcją będzie już zwykłe duro. Nowsze modele pracują ponoć całkiem spoko, z wytrzymałością nie jest źle i są o wiele lżejsze niż tripple, które pracuje z tego co wiem bardzo kiepsko.

Stare dura też nie są złe, zależy na jaki model sie trafi. Sam jeżdziłem na takim i nie było źle. Teraz je właśnie sprzedaję ;)

Napisano

Dokladnie, tyle ze polozylbym nacisk na duro djd, hydrauliczny tlumik, jakos to dziala, i praca przewyzsza duro triple a przy tym bedziesz mial lepsze katy.

Napisano

Duro Triple to sprężynowiec, nie ma tłumika. DJ 3 ma zamknięty kardridż od Sr więc gorszy niż Duro DJD. No i jeśli chcesz na tym rowerze robić coś więce niż xc/rekreacja to czeka cię nie kupno amorka a zmiana roweru.

Napisano

Nie bierij bo glowka padnie,brak tlumienia,bralbym duraka lub jak jeszcze maja to na velo http://www.velo.com.pl/produkty/wyprzedaz/?m=12&pk=%&id=861 masz rst space jump free za 289zl i na pewno bedzie lepszy od tego tripla.Musisz tylko zadzwonic bo chyba amor jest w Krosnie.Tylko blagam nie piszcie ze doradzam g..no bo szukamy widelca w rozsadnej cenie a kolega chyba nie jedzie na zawody do Szczyrku.pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...