ziom5112 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Wypatrzyłem sobie na allegro amortyzator Suntour Duro Triple 2007 130mm, mam rower Yukon Disc Street (rozmiar ramy XS/14).I tu moje pytanie: czy dobrze kombinuje z wyborem amora? Czy da rade go zamontoeać w moim rowerku? Jakie są wasze opinie o tym amorku? Proszę o pomoc Pozdrawiam
zido Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 No teoretycznie da sie go zamontować. Ale w jakim celu chcesz to zrobić? Żeby rower ważył o wiele więcej, a z czasem zeby Ci główka pękła? Pracy w porównaniu z XCT też raczej nie poprawisz
Lollex Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Duro triple ma kupowata prace, naprawde nie warto dawac za niego tyle kasy, i jak powiedzial kolega nizej jest za wysoki do twojej ramy.
ziom5112 Napisano 28 Maja 2011 Autor Napisano 28 Maja 2011 Wypatrzyłem sobie na allegro amortyzator Suntour Duro Triple 2007 130mm, mam rower Yukon Disc Street (rozmiar ramy XS/14).I tu moje pytanie: czy dobrze kombinuje z wyborem amora? Czy da rade go zamontoeać w moim rowerku? Jakie są wasze opinie o tym amorku? Proszę o pomoc Pozdrawiam
berkas97 Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Opinie o wszelkich duro krążą po necie nie za dobre. Wręcz bym powiedział że kiepskie . To naprawde nie jest dobry amorek, tym bardziej do twojej ramy. Na pewno będzie dziwna geometria, wygląd, a jak pęknie ci główka to będzie płacz bo Giant nie uzna reklamacji za coś takiego. Właściwie to nikt nie uzna reklamacji Nie wiem do czego używasz ten rower, ale na 100% lepszym wyborem będzie coś TAKIEGO. Pozdro
zido Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 jakby miał kase na dja to by pewnie nie rozważał duro triple lepszą opcją będzie już zwykłe duro. Nowsze modele pracują ponoć całkiem spoko, z wytrzymałością nie jest źle i są o wiele lżejsze niż tripple, które pracuje z tego co wiem bardzo kiepsko. Stare dura też nie są złe, zależy na jaki model sie trafi. Sam jeżdziłem na takim i nie było źle. Teraz je właśnie sprzedaję
berkas97 Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Może niech autor napisze do czego chce używać ten amortyzator...
Lollex Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Dokladnie, tyle ze polozylbym nacisk na duro djd, hydrauliczny tlumik, jakos to dziala, i praca przewyzsza duro triple a przy tym bedziesz mial lepsze katy.
Bombell Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Duro Triple to sprężynowiec, nie ma tłumika. DJ 3 ma zamknięty kardridż od Sr więc gorszy niż Duro DJD. No i jeśli chcesz na tym rowerze robić coś więce niż xc/rekreacja to czeka cię nie kupno amorka a zmiana roweru.
Roslina Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Nie bierij bo glowka padnie,brak tlumienia,bralbym duraka lub jak jeszcze maja to na velo http://www.velo.com.pl/produkty/wyprzedaz/?m=12&pk=%&id=861 masz rst space jump free za 289zl i na pewno bedzie lepszy od tego tripla.Musisz tylko zadzwonic bo chyba amor jest w Krosnie.Tylko blagam nie piszcie ze doradzam g..no bo szukamy widelca w rozsadnej cenie a kolega chyba nie jedzie na zawody do Szczyrku.pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.