filip950201 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Witam! Przymierzam się do zamiany opon MTB w wyżej wymienionym rowerze. Nowymi oponami mają by semi-slicki. Jeżdżę głównie po szosie i moje pytanie jest takie: czy jest rzeczywicie widoczne Przepraszam za powyższy post, ale cos sie stało, że się zatwierdził. Witam! Przymierzam się do zmiany opon MTB w wyżej wymienionym rowerze. Nowymi oponami mają byc semi-slicki. Jeżdżę głównie po szosie i moje pytanie jest takie: czy jest rzeczywiscie widoczna roznica w szybkosci po owej zamianie. Bardzo mi zależy na prędkosci i lekkosci jazdy, bo na razie na tych 3 calowych górskich oponach, przy dobrych wiatrach, nabijam srednią około dwudziestu kilometrów per h i muszę się nieźle namęczyc. Jesli już zdecydowałbym się na taki wybór, jaki czekałby mnie koszt? Jeszcze jedno, od zawsze frapowało mnie pytanie, bo wiele osób mowi mi o tym, że przedni, jedyny amortyzator jaki posiadam również ma wpływ na wolniejszą jazdę. Pozdrawiam
Hetman Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Jest widoczne. Najprostszy test: idź wyżebrać do serwisu dwa stare łysulce i sobie załóż na próbę. Aha, napisz wrażenia .
kapi84 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Jeśli jeździsz głównie po asfalcie bądź leśnymi ubitymi drogami polecam opony Maxxis Oriflame http://allegro.pl/opona-maxxis-oriflame-26-x-2-0-60tpi-drut-70a-i1634108090.html w niektórych sklepach można taniej kupić (ja za 2 dałem 88zł) Ja się przesiadłem na te opony z Exloprerów Continentala i różnica jest ogromna lecz na piachu trzeba uważać
filip950201 Napisano 27 Maja 2011 Autor Napisano 27 Maja 2011 Dziękuję za odpowiedzi, lecz mam jeszcze jedno pytanie: Czy konieczna będzie wymiana obręczy dla tych opon?
kapi84 Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 To zależy jakie masz obręcze poczytaj tu http://www.forumrowerowe.org/topic/66200-opony-kompatybilnosc-opon-z-obreczami/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.