Skocz do zawartości

[opony] Kross Hexagon V2 - zmiana na semi-slicki

filip950201

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Przymierzam się do zamiany opon MTB w wyżej wymienionym rowerze. Nowymi oponami mają by semi-slicki. Jeżdżę głównie po szosie i moje pytanie jest takie: czy jest rzeczywicie widoczne

Przepraszam za powyższy post, ale cos sie stało, że się zatwierdził.

Witam!

Przymierzam się do zmiany opon MTB w wyżej wymienionym rowerze. Nowymi oponami mają byc semi-slicki. Jeżdżę głównie po szosie i moje pytanie jest takie: czy jest rzeczywiscie widoczna roznica w szybkosci po owej zamianie. Bardzo mi zależy na prędkosci i lekkosci jazdy, bo na razie na tych 3 calowych górskich oponach, przy dobrych wiatrach, nabijam srednią około dwudziestu kilometrów per h i muszę się nieźle namęczyc. Jesli już zdecydowałbym się na taki wybór, jaki czekałby mnie koszt? Jeszcze jedno, od zawsze frapowało mnie pytanie, bo wiele osób mowi mi o tym, że przedni, jedyny amortyzator jaki posiadam również ma wpływ na wolniejszą jazdę.

Pozdrawiam

Napisano

Jest widoczne. Najprostszy test: idź wyżebrać do serwisu dwa stare łysulce i sobie załóż na próbę. Aha, napisz wrażenia :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...