hps Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Witam. Mam pytanie - gdzie można dostać widoczny na zdjęciu fragment sterów? Chodzi mi o tę główna, czarną część, która znajduje się od razu pod mostkiem ( nie pasuje kolorystycznie do reszty kierownicy) Wszędzie znajduję całe stery, a top cap i gwiazdka tak zwana jest już wymieniona - został tylko element na zdjęciu. Pozdrawiam : )
hps Napisano 25 Maja 2011 Autor Napisano 25 Maja 2011 Przemalowanie to nie taka prosta sprawa. I co rozumiesz przez danie nowej anody?
nieborak Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Czemu nie prosta sprawa? Usuwasz starą anodę (kretem i później papierem czy gąbką ścierną) i malujesz albo anodujesz. Poanodować możesz tutaj. Koszt pewnie do 30 zł.
marsman Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 przecież pasuje do napisu na ramie nie napisałeś jaki kolor Cię interesuje. pewnie biały. w takim wypadku anodowanie odpada. musisz malować
hps Napisano 25 Maja 2011 Autor Napisano 25 Maja 2011 Nie, czerwony : ) W wypadku czerwonego nie można po prostu dokupić gdzieś wymaganej części, i tyle ?
p3m0 Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 możesz to nawet walnąć sprayem . To jest praktycznie nie ruszane więc szybko się nie zniszczy . ( matujesz podkład matujesz farba , farba , farba ,bezbarwny i gotowe) :icon_mrgreen:
Pacholski Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Eee... Czy jest sens to robic ? Mozesz podbic do VeloArt ale tam kasuja duzo za jeden element :S.
marsman Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 raczej nie. nigdy czegoś takiego osobno nie widziałem. oddawałem Mackowi kilka drobiazgów do anodowania i mogę polecić Jego usługi. tylko przygotuj dobrze powierzchnie
Hetman Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Jak nie pasuje kolorystycznie? Właśnie pasuje, ciekawy akcencik, prędzej śrubę od mostka wymień na czarną... A jak koniecznie chcesz psuć wygląd (rozumiem, że na białe?) to szukaj całych sterów w pożądanym kolorze i wymień sobie górną połówkę. Resztę zachowaj/sprzedaj/rób_co_chcesz. Albo się baw w anodowanie tego ale jak masz wciśnięte łożysko to rozbieranie i składanie tego mi się nie widzi. PS: lepiej niż anoda, wizualnie, będzie wyglądał lakier. W końcu i rama i mostek są lakierowane.
hps Napisano 27 Maja 2011 Autor Napisano 27 Maja 2011 Chcę żeby było na czerwono, tak jak wyżej napisałem. Kolorystycznie nie pasuje mocno, a śruby na mostku muszą zostać takie jakie są bo takiego koloru są w całym rowerze, także z drugiej zaciskowej strony mostku. Top Cap czerwony, czerwona śruba, chwyty czerwone, rogi z czerwonym akcentem + panczerze biało czerwone. Czarny "fragment" po prostu nie pasuje
Hetman Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Hmmm, no to zmienia postać rzeczy. A co z dolną częścią? Raczej też nie pasuje kolorem przecież? Reszta części jest farbą czy anodą robiona?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.