Skocz do zawartości

[Stery] Wymiana ich "fragmentu"

hps

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie - gdzie można dostać widoczny na zdjęciu fragment sterów? Chodzi mi o tę główna, czarną część, która znajduje się od razu pod mostkiem ( nie pasuje kolorystycznie do reszty kierownicy)

img2356r.jpg

Wszędzie znajduję całe stery, a top cap i gwiazdka tak zwana jest już wymieniona - został tylko element na zdjęciu.

Pozdrawiam : )

Napisano

Przemalowanie to nie taka prosta sprawa.

I co rozumiesz przez danie nowej anody?

Napisano

przecież pasuje do napisu na ramie :thumbsup:

nie napisałeś jaki kolor Cię interesuje. pewnie biały. w takim wypadku anodowanie odpada. musisz malować

Napisano

Nie, czerwony : )

W wypadku czerwonego nie można po prostu dokupić gdzieś wymaganej części, i tyle ?

Napisano

możesz to nawet walnąć sprayem . To jest praktycznie nie ruszane więc szybko się nie zniszczy . ( matujesz podkład matujesz farba , farba , farba ,bezbarwny i gotowe) :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

Napisano

raczej nie. nigdy czegoś takiego osobno nie widziałem.

oddawałem Mackowi kilka drobiazgów do anodowania i mogę polecić Jego usługi. tylko przygotuj dobrze powierzchnie :)

Napisano

Jak nie pasuje kolorystycznie? Właśnie pasuje, ciekawy akcencik, prędzej śrubę od mostka wymień na czarną...

A jak koniecznie chcesz psuć wygląd (rozumiem, że na białe?) to szukaj całych sterów w pożądanym kolorze i wymień sobie górną połówkę. Resztę zachowaj/sprzedaj/rób_co_chcesz.

Albo się baw w anodowanie tego ale jak masz wciśnięte łożysko to rozbieranie i składanie tego mi się nie widzi.

PS: lepiej niż anoda, wizualnie, będzie wyglądał lakier. W końcu i rama i mostek są lakierowane.

Napisano

Chcę żeby było na czerwono, tak jak wyżej napisałem.

Kolorystycznie nie pasuje mocno, a śruby na mostku muszą zostać takie jakie są bo takiego koloru są w całym rowerze, także z drugiej zaciskowej strony mostku.

Top Cap czerwony, czerwona śruba, chwyty czerwone, rogi z czerwonym akcentem + panczerze biało czerwone. Czarny "fragment" po prostu nie pasuje :)

Napisano

Hmmm, no to zmienia postać rzeczy. A co z dolną częścią? Raczej też nie pasuje kolorem przecież?

Reszta części jest farbą czy anodą robiona?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...