tomassekk Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Witam bikerzy! W sobotę dostałem paczkę z nowym Cubem AMS Pro. Jakoś dzień- dwa później, kręcąc pokrętłem od regulacji tłumienia (czerwony pierścień) zaczął dość intensywnie wyciekać czerwony olej. Czytałem, że ten typ tak ma, że lubi się "pocić" ale przy kręceniu owym pierścieniem cieknie z tego jak cholera ;/ Druga sprawa: damper posiada regulacje Pro Pedal (3 ustawienia)(niebieskie pokrętło) Mogę ustawić tylko 1 lub 3 ;/ Gdy daje na srodek, to przechodzi pokrętło niebieskie o jeden dalej... No i z tego co zauwazyłem to "blokada" raczej nie działa podczas jazdy. Rower zamawiałem z niemiec z www.bike-discount.de, mieszkam w Holandii. Jaka usterkę sugerujecie i jak to załatwić. Szkoda, żebym naprawiał za własny hajs rower wart ponad 6500 zł ;/
Koen Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Wajcha ma 2 pozycje - propedal wyłączony/włączony. Żeby wybrać jeden z 3 stopni propedal musisz wyłączyć platforme, odciągnąć niebieski kurek, przekręcić, wcisnąć, włączyć platforme. Jeśli chodzi o olej to amortyzator może, a nawet ma się pocić, ale na goleni (część w złotym kolorze). Z pokrętła tłumienia nie ma prawa nic cieknąć i tutaj raczej będzie konieczna ingerencja serwisu foxa. Jeszcze jedno - jesteś pewien że cieknie z pokrętła a nie z zaworu? Sprawdź również czy zmienia sie szybkość powrotu amortyzatora przy skrajnych ustawieniach tłumienia.
Sonix Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Zrób zdjęcie i zaznacz z którego miejsca Ci dokładnie cieknie. Jeśli chodzi o działanie platformy to zależy też ona jakie damper ma ustawienia Compression Tune i Rebound Tune jest to podziałka niebieska i czerwona na końcu obudowy,przed tłokiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.