Skocz do zawartości

[damper] X Fusion 02RLA i RP2 lub RP23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

Mam pytanie odnośnie dampera jak w temacie(x fusion)montowanego w specialized fsr xc. Czy ktoś z was zmieniał w tej ramie ten amorek na foxa RP2 lub 23.

Czy jakkolwiek może wpływać to negatywnie na działanie całości. Zastanawia mnie to ze względu na to, że w zasadzie ten damperek jest robony specialnie pod speca, więc.... tak poza tym to dł. 190mm nie stanowi problemu z wymianą. Czy ktos miał doświadczeniu na tym polu ?

dziękuje za ewentualne odpowiedzi !!!!

Napisano

witaj

był juz ten temat na forum , problem w tym że damper speca jest trochę krótszy od foxa , ma cos około 185 mm, na pewno sie zmieni geometria, miałem Fsr-a xc expert i korciło mnie zeby zmienić damper na foxa , ostatecznie jednak nabyłem nowy rower,

pzdr

Napisano

witaj

był juz ten temat na forum , problem w tym że damper speca jest trochę krótszy od foxa , ma cos około 185 mm, na pewno sie zmieni geometria, miałem Fsr-a xc expert i korciło mnie zeby zmienić damper na foxa , ostatecznie jednak nabyłem nowy rower,

pzdr

a może chociaż zamienić go na fox triad II, z tego co kojarze są w wyższych modelach fsr-ów i stumpjamperów ??

Napisano

co do zmian to tylko na własne ryzyko :),... ale mogłem cos lekko namieszać bo ja miałem FSR-a z 2009 r i tam damper był krótszy, ale jeżeli damper w twoim rowerze ma dł. montażową dokładnie taką jak fox RP23 np, to śmiało mozesz zapodawać, opcja pro-pedal to swietna sprawa.

• 2 miesiące temu...
Napisano

co do zmian to tylko na własne ryzyko :),... ale mogłem cos lekko namieszać bo ja miałem FSR-a z 2009 r i tam damper był krótszy, ale jeżeli damper w twoim rowerze ma dł. montażową dokładnie taką jak fox RP23 np, to śmiało mozesz zapodawać, opcja pro-pedal to swietna sprawa.

ok dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...