Mmara Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 witam, Mam pytanie odnośnie dampera jak w temacie(x fusion)montowanego w specialized fsr xc. Czy ktoś z was zmieniał w tej ramie ten amorek na foxa RP2 lub 23. Czy jakkolwiek może wpływać to negatywnie na działanie całości. Zastanawia mnie to ze względu na to, że w zasadzie ten damperek jest robony specialnie pod speca, więc.... tak poza tym to dł. 190mm nie stanowi problemu z wymianą. Czy ktos miał doświadczeniu na tym polu ? dziękuje za ewentualne odpowiedzi !!!!
exocet Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 witaj był juz ten temat na forum , problem w tym że damper speca jest trochę krótszy od foxa , ma cos około 185 mm, na pewno sie zmieni geometria, miałem Fsr-a xc expert i korciło mnie zeby zmienić damper na foxa , ostatecznie jednak nabyłem nowy rower, pzdr
Mmara Napisano 17 Maja 2011 Autor Napisano 17 Maja 2011 witaj był juz ten temat na forum , problem w tym że damper speca jest trochę krótszy od foxa , ma cos około 185 mm, na pewno sie zmieni geometria, miałem Fsr-a xc expert i korciło mnie zeby zmienić damper na foxa , ostatecznie jednak nabyłem nowy rower, pzdr a może chociaż zamienić go na fox triad II, z tego co kojarze są w wyższych modelach fsr-ów i stumpjamperów ??
exocet Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 co do zmian to tylko na własne ryzyko ,... ale mogłem cos lekko namieszać bo ja miałem FSR-a z 2009 r i tam damper był krótszy, ale jeżeli damper w twoim rowerze ma dł. montażową dokładnie taką jak fox RP23 np, to śmiało mozesz zapodawać, opcja pro-pedal to swietna sprawa.
Mmara Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 co do zmian to tylko na własne ryzyko ,... ale mogłem cos lekko namieszać bo ja miałem FSR-a z 2009 r i tam damper był krótszy, ale jeżeli damper w twoim rowerze ma dł. montażową dokładnie taką jak fox RP23 np, to śmiało mozesz zapodawać, opcja pro-pedal to swietna sprawa. ok dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.