Skocz do zawartości

[gripshift] zepsuty?

jaccunio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 5 dni temu kupiłem rower Kona Smoke i generalnie jestem bardzo zadowolony. Dziś jednak zostałem niemiło zaskoczony - gdzieś tak 5min po rozpoczęciu jazdy, próbując zmienić przełożenie na prawej manetce (Sram MRX) na wyższe okazało się, że cały gripshift 'rusza się' na kierownicy, przez co zmiana biegu na wyższy jest niemożliwa. Co ciekawe, zmiana na niższy odbywa się bez problemu, bo w tę stronę gripshift nie rusza się, czyli jest wszystko dobrze.

Da się to naprawić we własnym zakresie? (choć od razu zaznaczam, że wiele doświadczenia w majsterkowaniu nie mam)

Napisano

Pewnie się poluzował. Jest tam taka mała śrubka na klucz inmbusowy ustaw manetke w pozycji opcjonalnej dla Cb i dokręć

Napisano

To było dokładnie to, kryzys zażegnany:)

mały offtop swoja drogą, czemu niemal wszystko w rowerach jest na niepopularne klucze imbusowe, a nie na zwykłe krzyżakowe, które każdy ma?

Napisano

Klucze imbusowe są popularne i każdy powinien je mieć ;)

PS

nie ma kluczy "krzyżakowych", to mogą być końcówki śrubokręta, wkrętaka.

• Mod Team
Napisano

To było dokładnie to, kryzys zażegnany:)

mały offtop swoja drogą, czemu niemal wszystko w rowerach jest na niepopularne klucze imbusowe, a nie na zwykłe krzyżakowe, które każdy ma?

Dlatego że imbusem pewniej dokręcisz.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...