robek18 Napisano 13 Maja 2011 Napisano 13 Maja 2011 Witajcie, w rowerze szosowym posypało mi się łożysko od sterów. Model sterów to First F-301AW. Nigdzie nie mogę namierzyć takiego łożyska, na forum wyczytałem, że jest w sterach FSA oraz niektórych Cane Creek. wymiary spisane z łożyska to: 36st*45st 30,2x41x6.5 w załączniku foto łożysk. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc- podpowiedzieć gdzie mogę nabyć takie łożyska? Albo w których dokładnie sterach FSA/Cane Creek występują? Najwyżej kupię całe nowe stery i wyciągnę łożyska. Jest jeszcze jedna opcja, kupna sterów z łożyskami o kątach 45x45, bo w/g schematu, który znalazłem na forum kąt 45st to ten którym łożysko styka się z miską (miski mam wklejone w karbon, więc nie ma możliwości ich wymiany). Więc jeśli wymienię na te łożyska z kątami 45st oraz kila części ze sterów od tych właśnie łożysk o kątach 45st powinno wszystko grać? Chyba, że się mylę? Podpowiedzcie proszę .
Hetman Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Z grubsza tak, z dwóch kompletów sterów złożysz jeden. Zachowaj resztę części na przyszłość .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.