Skocz do zawartości

[korba+platformy]street

magnus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam sie nad kupnem tej korby truvativa http://allegro.pl/show_item.php?item=76751499 ale slyszalem ze kwadrat zamienia się w okrąg :) i w ogóle. Czy ktoś poleci korbe do streetu w podobnej cenie? oczywiscie z jednym blatem. A tak przy okazji to do tego jakies lekkie dobrze trzymajace noge i tanie platformy. Byłbym rad za linki jakieś :(

http://allegro.pl/show_item.php?item=78231715 lub taka, cena fajna i bez potrzebnej osłonki (czy w tym pierwszym linku to jest osłonka jakas lipna czy rockring ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=78226344 a moze jeszcze taki cos, odkrece jeden blat i bedzie luz?

http://allegro.pl/show_item.php?item=77770608 - te pedałko/platrofmy mnie zainteresowały, i ta waga 413 gram to jest para czy sztuka ?:P

Napisano

Powiem tak, IsoFlow sie rozwala, a to trzecie zalatuje mi makrocashem, ale w sumie mozna by przetestowac :( . Co do pedalow, to moze kup jakies mongoose, albo kony z niewymiennymi pinami, pedalki calkiem niezle i niezlej cenie mozna je dorwac :) .

Napisano

za dużo nadal nie wiem:P

@Kywak a jakiś konkretnie model? Bo po miescie u nas nie chce latać bo sami ździercy i chciwi ludzie :) wolałbym allegro lub cos w tym stylu, przynajmniej aby poczytac recenzję sprzętu i wiedzieć co kupić.

Napisano

A może korba Duro? Stoi coś w oklicach 140zł, ma rockring, mały blat zawsze można odkręcić, mocowanie na kwadrat lub isis... Mam tą korbę i nie dała mi jeszcze powodów do narzekania :)

Napisano

Jak pedały platformowe to Wellgo i tylko Wellgo chyba 60zł kosztują (nie jestem pewien) maja wysokie dość pniy i bardzo dobrze trzymają nogę :] Kumple od BMX takich uzywaja ja tez z nimi miałem stycznosc przez pare dni u siebie :]

edit: Co do tych pedałko-platform.. miałem podobne - noge trzymały dobrze ale jak do skakania inaczej niz trial bardziej bym preferowal Wellgo :]

Napisano

Podobne aczkolwiek wydaje mi sie ze moje byly ciutke szersze.. tzn szersze w sensie nie cały pedał tylko jakby to nazwać mm rama pedała :P moze sie myle bo budowa praktycznie taka sama. W kazdym razie ja tak czy siak wzialbym wellgo nawet jesli to nie te o ktorych mowie to bardzo podobne piny tez sa dośc długie i mam zaufanie do tej firmy.

edit: po głebszej analizie zdjęc zdaje sie ze to te same na 95% jestem pewien.

Napisano

Dzieki za głębszą analizę :D Wziałbym te, bo 40 zł jest przystępną ceną za platoformy z wymienną większością pinów. A powiedzcie mi jeszcze czy ta waga podana na stronie - 610 gram to jest komplet? czy sztuka ?:P

Napisano

no to 300 gram na platforme wychodzi, to chyba bardzo atrakcyjna waga za 40 zł za platformy z pinami? czy się mylę ;)? bo bym kupił sobie pod choinke to :)

Napisano

Przecież korpus wykonany jest z aluminium, jedynie oś jest stalowa (albo CR-MO), to przecież nie będą ważyć po 600g/sztuka. Ja mam podobne platformy do tych srebrnych, w sumie to identyko tylko nie mam wymiennych pinów i jak dla mnie są eleganckie, fajnie się buty trzymają, dobrze się jeździ na nich na streecie

Napisano

hehe moje akutalne platformy tez miały odblaski, nie odwazylbym sie zalozyc nawet z odblaskami i wybic na miasto :) no to kupuje te platformy (moje akutalne sa sliskie i ciezke)

a co do tych korb to nadal nie wiem które kupic, zalezy mi na wadze i aby nie krzywiły sie zabki szybko :P (ale z kolei nie zalezy mi na rockringu).

Napisano

nie patrz na wage jesli chodzi o korba, to jest z czesci roweru na ktorej na pewno nie nalezy oszczedzac jesli chodzi o wage :) .

Napisano

no tak :) ale nadal nie wiem co kupić :P pojutrze choinka, siano będzie i tylko zapakowac sie i do sklepu, lub na allegro zamówić.

Napisano

a przdzial cenowy nadal taki sam?? Jesli tak to ciezka sprawa, jak bedzie kasa z choinki to polecam Nope za 160 zl i suport jakis na isis :) .

Napisano

tani kwadrat do tej dyscypliny odpada - bedzie "skołowany" <_<

Ja posiadam zestaw następujący: Hussefelt 32/22(robię na jeden blat 36T-38T), Team DH i pedałki VP za 47PLN B) Wszystko gra i będzie grać. Mam sztywność i wytrzymalość jakiej potrzebowałem. Jestem pewien, że ja tego sprzętu nie rozwalę. Dlatego ja proponuję takie zastawiki.

Czyli tak, ja mam 3 propozycję:

Hussefelt/TeamDH - najdroższy, ale sprawdzony i każdy ten zestaw zna :P

X-factor Hades 48 MTB plus blat X-factor'a - tańszy, bo wyjdzie ok. 320PLN(to korba a'la BMX, tylko że ma suport na MTB), za to ma najmocniejszy wielowpust(nie da rady go zjechać, 48 ząbków jeszcze nikt nie zjechał-przynajmniej nikogo takiego ja nie znam), ale jest najcięższa.

BlackBox/Nope/RPM itp. oraz supporcik np. VP - zestaw najtańszy. Trochę to gorsze od zestawu Tru, ale mamy ze 100PLN do przodu.

Pedałki - Ja tam polecam VP, Wellgo z tych tańszych. Każde tanie, jak będą miały dostać luzów, to je złapią. Dlatego jedne pedalce np. u DaBomba kosztuja 99PLN, a drugie 299PLN :)

PZDR. i proszę się nie rzucać zaraz na mnie.

Napisano

hmm te korby dla mnie odpadają bo to nie mój przedział cenowy i niemożliwe mi bedzie na takie coś wyłuskać siano. Wellgo pedałki bede brał , na allegro nówki 39 zł z wymiennymi pinami. A korby... hmm nadal bede myślał. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...