senjiro Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Drugi sezon, a mój poprzednik jeździł też na nim dwa. Jedyne co to wymieniałem w nim tłok powietrza (bo uszczelka już była przetarta i nie trzymał) i uszczelki olejowe, jednak są to rzeczy, które normalnie po pewnym czasie się zużywają. Luzów nie ma. Tak jak pisałem jestem zadowolony, jedyne czego mi brakuje to skoku 100mm bo mam 80mm (a że jeżdżę na fullu, więc to trochę za mało )
djdan Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 Dzięki wielkie. Gdyby jeszcze się ktoś wypowiedział na temat FOX'a to by już było wszystko fajnie(ktoś kto ma lub miał FOX'a, albo na nim jeździł). Nikt mi nic nie napisze o FOX'ie???
premier2 Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 wpisz w wyszukiwarkę forumową "FOX" i sobie poczytaj
djdan Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 OK. Na temat Fox'a i Manitou już coś wiem. A jak te dwa amorki wypadają na tle RS SID???
Sonix Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 Prawda jest taka że obojętnie który wybierzesz to będziesz zadowolony. Jeździłem dwa dni temu na foxie od kolegi(złożony w moim rowerze) i powiem szczerze, że wielkiej różnicy nie czułem względem mojej reby.
djdan Napisano 21 Maja 2011 Autor Napisano 21 Maja 2011 Los zdecydował że wybór padł na Manitou R7 MRD Carbon. Jeśli ktoś ma coś przeciw to niech pisze TERAZ, zanim jeszcze nie jest za późno...
Sonix Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Jak już wspomniałem wcześniej z każdego będziesz zadowolony. Kupuj i miłego użytkowania.
djdan Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 Niestety zrezygnowałem z Manitou, ale za to kupiłem FOX'a 120mm!!! Oczywiście w przystępnej cenie.
djdan Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 Witam!!! Mam pytanie związane z amorkiem, który kupiłem. A mianowicie, dzisiaj do mnie przyszedł i miał mieć 120mm skoku, ale nie jestem pewien, czy tyle ma. Myślę tak, ponieważ długość goleni to 125mm, a skok ma być 120mm. Czy tak jest w foxach??? Bo wujek ma RST FIRST i ma skok 100mm, a długość goleni ma chyba 130mm. Oczywiście jak dla mnie to nie robi różnicy, tylko jestem ciekaw czy ma ten skok 120mm. Bardzo proszę o odp- djdan7
djdan Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 No ale ja dopiero jestem na etapie składania roweru- pod koniec czerwca może go już złożę. No a jak by było coś nie tak to bym go mógł odesłać. A i jeszcze jedno pytanie. Czy jak jest amor zablokowany (lock out) to się może uginać? Bo u mnie się ugina. Nie jestem pewien, ale jak jest zablokowany i np. wjedzie się w jakąś dziurę, to ta blokada puszcza i amor chodzi normalnie. Czy dobrze mi się wydaje? I co znaczy "Załóż zipa"???
Bombell Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Zip - opaska zaciskowa. Spuść powietrze, ugnij i zobacz ile wejdzie. Albo opcja trudniejsza, wyjmij shafta z lewej goleni i zobacz na ile jest ustawiony. A jaki masz model i rok tego Foxa? BO w starszych była regulacja Blowoffa pokrętłem na dole.
djdan Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 To jest FOX 32 F100 (niby 120) RL 2011r. Taki: FOX Myślałem, że ma mało oleju i dlatego nie blokuje go tak na "amen", ale to chyba niemożliwe. Czekam na odpowiedź.
Bombell Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Mało oleju w pół rocznym amorze? Sam mam RLa 2010 i blokade mam na amen. W RLT 05 jest regulacja ale tutaj tego brak. A co do skoku to tu masz F na 120mm wyciągniętego tak wizualnie do porównania to nie mam już go, żeby zmierzyć
djdan Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 No ale to nie jest "pół roczny", tylko NOWY, nieużywany!.. i właśnie dziwne mi się to wydaje, że kiedy jest zablokowany, a nacisnę na niego to ugina się jakieś 3cm (nie mam go jeszcze zamontowanego, więc "próbowałem go" trzymając za rurę)..
djdan Napisano 2 Czerwca 2011 Autor Napisano 2 Czerwca 2011 Okazało się, że mój amorek to jednak 120mm, bo kuzyn ma też FOX'a, tylko że skok 100mm, a długość goleni w jego amorze wynosi 105mm (mój ma skok 120mm, a długość goleni 125mm) A co do blokady, to zobaczę jak to wszystko będzie działać na złożonym do kupy rowerze, bo ta blokada, to nawet nie jest mi aż tak potrzebna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.