Skocz do zawartości

[ Amortyzator] Epicon ustawienia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początku chciałbym się pochwalić od dzisiaj stałem się posiadaczem nowego amorka EPICON LOD rocznik 2011.

moje pytania brzmią następująco : w jakim zakresie porusza się dzwignią blokady skoku bo u mnie jest to w granicach 100 stopni ( jak bym patrzył na wskazówki zegarka to między g.11 a 3. Moje drugie pytanie dotyczy prędkości powrotu amortyzatora to pozycji wyjściowej, kręciłem tym pokrętłem na dole prawej goleni z oznaczeniami plus i minus najpierw w jedną stronę ma max i ugiąłem amorka potem w pokręciłem w drugą stronę na max i znowu ugiąłem amorka i nie widziałem żadnej różnicy w prędkości powrotu amortyzatora do pozycji wyjściowej. Amortyzator jest już zamontowany w rowerze, to tak aby uniknąć posądzenia ze próbowałem to zrobić na nie zamontowanym amorku w rowerze.

Napisano

jesli serio nei widac roznicy przy kreceniu dzyndzlem na dole prawej lagi, to cos jest zdecydowanei nei tak, roznica powinna byc wyrazna...

kupiles oddzielnei amor?

w lokalnym sklepie?

na allegro czy gdzies w necie?

masz gwarancje?

Napisano

Z regulacją tłumienia powrotu nie jest tak, że jak sobie ustawicie na wolny powrót to po naciśnięciu rozpręża się 2-3 sekundy a jak na szybki to od razu. Gdyby tak było, stracilibyście zęby na pierwszej jeździe. To trzeba ustawić sobie empirycznie.

Napisano

Z regulacją tłumienia powrotu nie jest tak, że jak sobie ustawicie na wolny powrót to po naciśnięciu rozpręża się 2-3 sekundy a jak na szybki to od razu. Gdyby tak było, stracilibyście zęby na pierwszej jeździe. To trzeba ustawić sobie empirycznie.

0

Może w Suntorze nie, ale w RSie różnice widać duuużo bardziej. Na najwolniejszym odbiciu Recon wysuwa się bardzo powoli (trochę przesadzili ^^). Chociaż jak by nie patrzeć w Suntorze ta regulacja też ma dość spory zakres (bardzo odczuwalne).

Napisano

może pojeździj troszkę ja tak miałem w jakim RS że jak go nieużywałem dłużej to nie działała blokada bo olej się rozlewał po całym amorku może i tak jest u Ciebie z tłumieniem. poza tym nic mi do głowy nie przychodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...