Skocz do zawartości

[opony]Drut czy zwijana

Acer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na plus zwijanej będzie niewątpliwie łatwiejsze zmieszczenie zapasowej opony w plecaku np. jadąc na dłuższą wyprawę, z drutowaną może być problem - chyba że się ma bardzo duży plecak :icon_lol: .

Ale podobno wszystko można zrobić:thumbsup:.

No nie jak to przeczytałem to muszę odpowiedzieć :) ...kto wozi zapasową oponę ( rozumiem-dętkę to dla mnie podstawa !!!)

a wracając do tematu- podstawa to waga ,no i oponę zwijaną można zmienić bez łyżek bo schodzi sama ( dla niektórych to wada bo nie można jechać na kapciu bo opona schodzi z obręczy .

Opona jak dla mnie to tylko ZWIJANA !!!! -i pamiętajmy wozimy na zmianę dętkę !!!!......ostatnio zrobiło się ciepło i dużo ludzi jeździ do pracy rowerem -wczoraj widziałem dwa kapcie w rowerach ( pewnie bym wspomógł zapasem -bo zawsze wożę -ale bez łyżek nie da się wymienić druta :(.

Napisano

No nie jak to przeczytałem to muszę odpowiedzieć :) ...kto wozi zapasową oponę ( rozumiem-dętkę to dla mnie podstawa !!!)

Przykładowo ktoś kto jedzie na kilkudniowy (czy dłuższy) wypad z sakwami i w razie problemów z oponą woli nie tracić całego dnia na szukanie sklepu rowerowego. Myślę, że jest sporo jeszcze innych sytuacji w którym rowerzyści wożą zapasową oponę.

Co do zakładania opony drutowanej wg mnie odrobina wyczucia i można poradzić sobie czymkolwiek twardym i niezbyt ostrym (imbus na przykład zdaje egzamin całkiem dobrze, klucz pałski itd.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...