Skocz do zawartości

Wyprawa rowerem w Polskę.....

kadam31

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanownych rowerzystów...

Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie myśl wyprawy rowerowej w Polskę z Rzeszowa...

Wstępnie trasa wiodła by z Rzeszowa na Roztocze, potem w kierunku wschodniej granicy i Nadburzańskim Szlakiem Przyjaźni aż do Białowieskiego Parku Narodowego,, następnie poprzez Mazury do Gdańska i Szlakiem Latarni Morskich wzdłuż wybrzeża aż do Szczecina.... powrót pociągiem ekspresowym Szczecin - Przemyśl.... :)

Nie ukrywam, że trasa będzie widokowa i będzie okazja do robienia masy zdjęć...:)

Wyprawę planuję na lipiec tego roku (druga połowa),, zakładane tempo ok 150-200 km dziennie... Posiadam rower krosowy, UniBike,,tak że nadaje się do jazdy po asfalcie i szutrowych...:)...

Szukam chętnych osób na tę wyprawę, termin oczywiście można dogadać, tempo jazdy też... :)...

Jeśli chodzi o moje doświadczenie w jazdach to ma zaliczoną trasę całodzienną Rzeszów - Lubaczów (obie strony 220 km).. trasa Rzeszów - Zyndranowa (90 km), Jasło - Beskid Niski (90 km),, nie wspominając o codziennym dojeżdzaniu do pracy (40 km dziennie)... :)

Oczywiście, jeśli ktoś byłby chętny, ale nie na całość trasy, zawsze można się dogadać,, :),,

Piszcie tutaj lub na gg: 817000...

Napisano

A nocleg na dziko czy jakaś agroturystyka?

Mnie kusi tylko na Mazury od roku w sumie, bo 5 lat temu byłem tam na 2 tygodnie [samochodem].

Ps. Unibike jaki model masz?

Napisano

Noclegi jak popadnie, preferuję pole namiotowe a jak sie nie da to na dziko (w zależności od funduszy i przejechanych km). W każdym razie jakoś zawsze można sobie poradzić,,, byle były ciepłe i bezdeszczowe noce :)

Rower mam Unibike Crossfire...http://www.unibike.pl/crossfiregts.html z bieżnikowanymi oponami niż w standardzie oraz oczywiście błotniczki i bagażnik :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...