blondas96 Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Witam. Wpadłem na pomysł żeby przerobić mój stary rower czyli Granda Jockera jest to marketowy szit ale cóż jeździłem grubo ponad 3 lata normalną jazdą po ulicy ale przez ostatni rok ,3/4 stał ponieważ kilka wyjazdów w las i trochę latania na gumie noi wszystko poszło się je** . Muszę zakupić nowe przerzutki widelec itp Chciałbym zrobić MTb prawdziwego a nie tylko z wyglądu . Takiego co w lekki teren się pojeździ noi na gumie polata . Porobi triki . Nie wiem czy go kojarzycie ale tutaj fotky (słabej jakości ponieważ deszcz pada i ujowa pogoda jest) Rama stalowa Hi-Tec ,według mnie jak na stalową ramę to jest lekki mimo że go nie ważyłem . Przód widelec zoom 381 Endura (działająca ;d) Przerzutki Shimanno jak w każdym marketowcu ale konkretnie modelu nie znam ponieważ nie spojrzałem . Kaseta 6 biegowa . Czyli w sumie biegów jest 24 licząc przodem . Zmieniarka (przerzutki te przy kierze) też Shimano . Rama nie wiem jakiej wielkości ponieważ nie znam się . Ale mam 185/181 cm wzrostu (dawno nie mierzyłem wiem że na pewno 181cm ;d) i ważę 80kg. Wypiszcie co mam jeszcze podać to napisze ,pomierzę itp . Jutro wstawię fotky bo te co mam teraz to jest wstyd wrzucać ...
Wafel Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 "Kaseta 6 biegowa . Czyli w sumie biegów jest 24 licząc przodem ." - Jak dla mnie wychodzi 18 i wtedy to nie kaseta, a wolnobieg. Generalnie jestem sceptyczny ulepszaniu marketowców, bo w 99,9% przypadków jest to nieopłacalne i lepiej kupić nowy rower. Zwłaszcza że masz stalową ramę... Może jeszcze do tego jest amortyzowana?
blondas96 Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 http://img88.imageshack.us/g/dsc0000302r.jpg/ Zdjęcia Trochę lipa ;/ To co Krossa a 2 disc polecanie albo hexagona na tarczy czy używane level a 4 bo nowy 2 tys zł? Ram nie jest amortyzowana ;P Pozatym ma stalowa ramę z tego co mi wiadomo ale waży malutko jest dużo lżejszy od krossa energy s mojej matki .
Wafel Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Koniecznie na tarczach ma być? http://www.mudserwis.com/rower-kross-level-a6-vbrake-2010-p-426.html
blondas96 Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Wydaje mi się ze tarcza będzie lepsza do robienia Stopy itp trików
blondas96 Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Tutaj wystarcza mu i oglądałem inne i tez jest ok ;P MTB to leśnej jazdy itp ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.