Skocz do zawartości

[amortyzator] Suntour XCM XCR , RST Gila Omega

2666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jeżdżę rowerem LEADER FOX 'HOPE' z 2008r kilka dni temu rozsypał mi się seryjnie zamontowany amortyzator RST Capa 80mm. Przeglądając amortyzatory do ok 300zł znalazłem w/w. Który z tych amortyzatorów najlepiej wybrać w stosunku cena/jakość no i oczywiście ,żeby nie zepsuć geometrii ramy. Dodam ze ważę 84kg ,jeżdżę po terenach leśnych. Zależy mi ,by amortyzator miał blokadę skoku. Z góry dziękuje za pomoc

Napisano

W takim razie co lepiej wybrać Rock Shox "Dart 2" czy Suntour "XCM". Nie chce pakować w rower średniej klasy większych pieniędzy. Druga sprawa , czy montując do tej ramy amortyzator o większym skoku czy też o większym rozmiarze nie zepsuje geometrii roweru ?

przepraszam nie mogę znaleźć opcji edycji, oczywiście chodzi o amortyzator Suntour XCR

Napisano

Zależy o jakim skoku, dopuszczalny skok to 120mm na ramy xc. Pamiętaj czym większy amortyzator, to będziesz miał ciężej na podjazdach.

Napisano

początkowo chciałem kupić Epicona, ale na tym rowerze planuje pojedzić jeszcze maksymalnie ok 2 lata i kupić coś lepszego. Do tego roweru musiałbym kupić wersje z pivotami , a w przyszłości pewnie brałbym rower z tarczami , także byłby problem z przełożeniem takiego amortyzatora

Napisano

Do tego roweru musiałbym kupić wersje z pivotami , a w przyszłości pewnie brałbym rower z tarczami , także byłby problem z przełożeniem takiego amortyzatora

A odkąd to obecność pivotów ma wpływ na istnienie mocowania hamulca tarczowego i sprawia jakiekolwiek problemy?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Zamiast dopłacać do Darta 2 dopłać do Raidona ;)Jeżeli właśnie Raidona albo XCRa to od razu radze kupić Brunoxa DEO. Smarowanie wydłuży żywotność marnej Suntourowskiej anody i będziesz mógł dłużej cieszyć sie nowym sztućcem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...