Skocz do zawartości

[opony]Czy będą pasować?

Pawello12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę kupić opony Continental Race King 2.2 drutowane. Problem w tym, że nie jestem pewien, czy nie są za szerokie. Teraz mam fabrycznie założone Kendy K849 1.95. Nie mam pojęcia, jaka jest szerokość wewnątrz moich obręczy, a nie chcę zdejmować opony do mierzenia. Zmierzyłem obręcz z zewnątrz i wyszło mi ok. 46 mm. Na stronie Gianta znalazłem rower, który odpowiada mojemu parametrami i rocznikiem, ma tylko inne malowanie.

http://archive.giant-bicycles.com/pl/030.000.000/030.000.000.asp?year=2002&model=9832

Pisze tam, że ma obręcze Quanxin CH-03 26x1.5x36H. Czy te race kingi 2.2 będą pasować?

Napisano

Jesteś pewien, że obręcz ma 46mm? Mam spore wątpliwości. A co do opon, to te Conti powinny pasować bez problemu, ponieważ Continental zawyża rozmiarówkę opon i 2.2 to w rzeczywistości może być 2-2.1

• Mod Team
Napisano

Dzięki za pomoc. Naprawdę mi pomogliście.

Coś ty taki niecierpliwy ... ? myslisz ze kazdy w święta tylko sie ślini przed monitorem zeby nowy temat znaleźć i odpisać ??

Obrecze faktycznie pancerniaki :D rozmiar całkiem możliwy ale chyba nie w bulderze ... w każdym bądź razie spokojnie tak wsadzisz opone do 2.3" a moze nawet 2.5"

Napisano

img20110426105314.jpg

Tak to wygląda. Nie znam się za bardzo na tym, a nie chciał bym wywalić kasy w błoto kupując za szerokie opony.

Coś ty taki niecierpliwy ... ? myslisz ze kazdy w święta tylko sie ślini przed monitorem zeby nowy temat znaleźć i odpisać ??

Może i faktycznie jestem niecierpliwy, ale zależy mi, żeby dostać te oponki na weekend majowy :D

Napisano

Czytałem to, ale chciałem uniknąć zdejmowania opony. No ale skoro to konieczne, to zaraz się za to wezmę. :/

oO nie masz linijki, bo nie wierze że ta obręcz ma ponad 4 cm!

Coś jest chyba faktycznie nie tak z tą suwmiarka bo linijka wskazuje 2,5 cm. :D

Napisano

nie ma potrzeby mierzenia obręczy, bo opona na obręcz na pewno będzie pasować. Pytanie - czy zmieści się w ramie/widełkach. Jeżeli między widełkami jest odstęp minimum 58mm, to na pewno opona się zmieści.

Napisano

Powiem Ci że marnie przykładasz tą linijkę :P opony 2.2 powinny mieć ~56mm, ale że rozważasz na Conti, a one mają zawyżone rozmiary to pewnie mniej.

Jeżeli odstęp między widełkami w rowerze ma więcej to wejdzie, bo w amor na pewno ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...