Skocz do zawartości

[hamulce] V-break Alivio 2005

wookie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co o nich myslicie ? Niska cena 35 zl na kolo , wymienne okladziny i stisunkow niska masa jak za taki zestaw ( 180 g - arnik ). Warto w to zainwestowac ? Druga opcja sa Tektro MT 50 Carbon ( 162g arnik ) cena 82 zl na kolo.

Napisano

Powiem tak z 2miesiace temu no moze 1 niepamietam kupiłem hamulce alivio ale za bagatela uwaga ..... 54zł ! dałem sie zrobić no ale cóz (tak za 54zł i to nie jest deore tylko alivio.. :/ ). Klocki są z wymiennymi okładzinami. problemów z zamontowaniem i ustawieniem nie miałem. Współpracuje u mnie na przodzie z klamką jakis noname sh*t do wymiany i obrecza mavic x221. Musze powiedziec ze przez jakies pierwsze pare km docierania bylem niezadowolony z zakupu. Potem momentalnie zaczeła sie robić poprawa hamowania. I teraz jestem bardzo zadowolony :mrgreen: . Co mnie najbardziej dziwi (teraz 99.9% forum zlapie zonka) hamuja lepiej na deszczu jak jest wilgotno (nie na blocie tylko deszczu-niemylić) :shock: przezyły troche błota i wszystkiego po kolei łacznie ze sniegiem. na sniegu hamowały super do momentu kiedy nie wjechalem w gleboki snieg zrobilem z 500m na stadionie w 10-15cm sniegu wyjezdzam i niehamowaly.. ale 50m moze wiecej na hamulcu i juz wszystko w normie.

Streszczając : jestem zadowolony gdyby nie to ile zapłaciłem.. niezauwazylem wczesniej ze alivio jest tańsze a zapłaciłem jak za deore.

p.s2 : mam pancerzyk accenta i jakas linke za 5zł i jestem zadowolony.

Moim zdaniem warto brać. (za 34zł oczywsicie ) :P

Napisano

Uważam, że warto je brać. Posiadam takie z przodu w starym rowerku, współpracują z klamką Deore LX, zrobiłem na nich parę tysięcy kilometrów i jestem zadowolony. Z początku działały bardzo słabo, ale po dotarciu (klocki-obręcz) zatrzymały mnie w niejednej trudnej sytuacji i nie zawiodły. Za tą cenę polecam.

Napisano

Oczywiście, ze brać jak za taką cenę. mam je z tyłu z klamkami SRAM 5.0 i nie narzekam na nic! klocki już oczywiście nie te seryjne, ale nawet jak było to sprawowały sie przyzwoicie

Napisano

Dla samych wymiennych okładzin warto brać! Później możesz załóżyć np okładziny Wranglery 2 i hample będą o dużo bardziej skuteczne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...