Skocz do zawartości

[Kask] Duży kask na szosę

kcpr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję większego kasku na rower szosowy, najlepiej do max obwodu 64cm (obecnie mam treka na mtb do 64cm). Cena do 250zł (max. 300), ale im w mniejszych kosztach się zamknę tym lepiej ;) Nie musi być to kask typowo szosowy, byłoby fajnie gdyby i na mtb nie wyglądał dziwnie ;) Pozdrawiam i proszę o pomoc ;)

Napisano

Poszukuję większego kasku na rower szosowy, najlepiej do max obwodu 64cm (obecnie mam treka na mtb do 64cm). Cena do 250zł (max. 300), ale im w mniejszych kosztach się zamknę tym lepiej ;) Nie musi być to kask typowo szosowy, byłoby fajnie gdyby i na mtb nie wyglądał dziwnie ;) Pozdrawiam i proszę o pomoc ;)

Witaj,

zobacz proszę kask w rozmiarze 62-64 garneau arcterus tutaj

pozdr

R

Napisano

Wygląda bardzo ciekawie :) Wentylacja też wydaje się bardzo w porządku. No i zastosowanie jak najbardziej :) Wielki dzięki robi1.

Szukałem czegoś typowo pod szosę w tym rozmiarze i niestety nie znalazłem, nie licząc kasków od 600zł w górę :)

Napisano

Mógłby ktoś polecić mi też jakiś typowo szosowy kask tej wielkości? ;) Propozycja robi1 jest ciekawa, ale nawet mój garnkowaty trek jest lżejszy ;)

Napisano

Mógłby ktoś polecić mi też jakiś typowo szosowy kask tej wielkości? ;) Propozycja robi1 jest ciekawa, ale nawet mój garnkowaty trek jest lżejszy ;)

cześć,

zobacz Robota II Garneau tutaj

jest zarówno na szosę jak i na mtb, po zdjęciu daszka masz plastikowe zatyczki na otwory do wielokrotnego użytku, bardzo opływowy kształt . Rozmiar 62-64 w czarnym i białym kolorze.

pozdr

R

Napisano

@robercik1904, 290 to odpowiednia cena ale rozmiar już nie ten. Ale dzięki ;)

Ten Garneau wydaje się odpowiedni. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to będę wdzięczny ;)

• 3 miesiące temu...
Napisano

@kcpr kupiłeś sobie ten kask Lazer O2 XC?

Ciekawi mnie, jak Ci się sprawuje. Widzisz różnice pomiędzy kaskami typu Author Skiff itp?

Nie pytam o design a raczej o odczucie w noszeniu i opinię bardziej techniczną ;)

P.S.

Ciekawi mnie jaka byłaby różniac w odniesieniu do np. tego: http://ampbike.pl/marka/9,LAZER/12769,Kask_mtb_LAZER_2_X3M_matt_carbon_54-61cm.aspx

Komfort? Waga? Wytrzymałość? Przewietrzanie? Siatka na muchy kosztuje +100zł? :icon_lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...