Skocz do zawartości

[siodło] Ścieranie w nowym rowerze

mati2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zakupiłem CUBE LTD jeszcze w zimie. Parę dni temu wyciągnąłem go na rozgrzewkę na 25 km no i siodło wygląda jak na zdjęciu. To normalne w tego rodzaju siodłach? Bo mi się raczej nie wydaje...

Pozdrawiam

[Może też załączę mały opis. Tam gdzie zadek najbardziej się opiera o siodło są takie małe białe kropeczki. Na boku to już w sumie prawie zupełnie biała plama jest.]

Napisano

Może głupio zabrzmi ale nic tam nie mam :) Póki co jeździłem w zwykłych krótkich spodniach z bawełny które nie mają żadnych guzików itd. Dziś zrobiłem tak że mocno potarłem miejsce gdzie siodło wciąż jest idealnie czarne no i powstały zaraz te małe białe kropeczki. Coś chyba lipa z tego siodła. Chyba pojadę do sklepu i będzie reklamacja.

Napisano

po 25km to nawet jakby bylo malowane markerem by sie nie wytarlo:/ troche mi pachnie lipą, moze jakas seria ze zle dobranym materiałem, albo fake?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Bawełna jest dość szorstka, a jeśli są to spodnie typu bojówki z grubego materiału to tym bardziej. Wilgoć też zwiększa tarcie.

Ja bym się nie przejmował, pierwsza gleba i będzie więcej śladów na siodle i już konkretniejszych ;)

W serwisie uśmiechną się pewnie pod nosem i powiedzą "uszkodzenie mechaniczne" zapewne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...