hiob Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Witam tak jak w temacie, kupiłem od znajomego amortyzator, tylko rura sterowa jest krótsza od mojej. Między mostkiem a sterem mam dwie podkładki, jak je wyjmę długość rury będzie ok. Stąd moje pytanie czy podkładki muszą być?
lukaszs Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 jeżeli mostek wystaje ponad rurę sterową 3-5 mm to nie musisz wrzucać podkładek - ale musi być miejsce żeby kapsel docisnął stery ewentualnie jeżeli masz mostek na minus czasami może on lekko rysować się o miskę sterową jeżeli jest ona szeroka ,wiec zwróć na to uwagę.
1415chris Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 A co z geometria? Jak miales mostek na minus i po usunieciu podkladek, przekladajac go na plus bedziesz mial taka sama (mostka) wysokosc, to spoko. Jak nie to moze byc dobrze lub gorzej.
lukaszs Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 to fakt......geo może się zmienić jeżeli przestawi most z + na - lub odwrotnie. dobrze że są mądrzejsi:-)!!!
hiob Napisano 28 Marca 2011 Autor Napisano 28 Marca 2011 a, że tak zapytam co to znaczy, że mostek jest na + lub minus?
ProEvolution Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 Minus oznacza, że go odwracacz w dół. I wtedy zamiast np: +8 masz -8 Ja u siebie mam na minus i zero podkładek wygodnie mi tak się jeździ
lukaszs Napisano 28 Marca 2011 Napisano 28 Marca 2011 na -8 na pewno nie:-) - jest raczej w poziomie i dalej wysunięty.......
ProEvolution Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 na -8 na pewno nie:-) - jest raczej w poziomie i dalej wysunięty....... On jest ustawiony na np: -8st ale jeszcze masz rure sterową pod kątem także wygląda jakby był na 0
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.