pentagramsss Napisano 18 Marca 2011 Autor Napisano 18 Marca 2011 najpierw lepiej wyregulować przerzutkę z przodu czy z tyłu? Czy to nie ma znaczenia może?
ugupu Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Najlepiej pojechać do serwisu. Męczysz się z tym od dłuższego czasu, błotnik ci zawadza (nagle, bo wcześniej było ok), śrubki nie regulują, suport też nie chce współpracować (mimo, że właściwy), tutoriale na forum nie dotyczą twojej przerzutki-jednym słowem siła złego na jednego. Oddaj do serwisu, niech oni się męczą.
P3NNY Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Dokładnie tak, chociaż z uporem twierdzę odkręć koło tylne i wyrzuć błotnik... Oddaj lepiej i dej se świnty spokój.
seker1995 Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Skoro mówisz, że na 2 biegu ociera na prowadnicę, a na trzeci ci nie chce wskoczyć, to musisz bardziej naciągnąć linkę Skoro mówisz, że rama była malowana to musiałeś zdjąć linki. Jeżeli masz prowadzenie pod ramą, to mogłeś źle linkę poprowadzić Wydaje się śmieszne, ale sam tak zrobiłem i nie mogłem uwierzyć. Wtedy też nie mogłem wyregulować przerzutki, bo jak dałem tak, że dobrze chodziła, to tak się ciężko zmieniało biegi, że musiałem to robić dwoma rękami i mogły się manetki uszkodzić.
P3NNY Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Jeśli nie wskakuje na 3 z 2 to raczej poluzować linkę
pentagramsss Napisano 19 Marca 2011 Autor Napisano 19 Marca 2011 wszystko ok udało mi się wszystko zrobić. Z pomocą domownika . Mam pytanko dodatkowe. Czasem coś piszczy z tyłu jak przełączam bieg co to może być? Mozę któreś z tych małych ząbatek które są przy przerzutce tylniej?
P3NNY Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Wyczyść kasetę/wolnobieg i łańcuch i nasmaruj wszystko rozsądną ilością olejku. Sprawdź pancerze i tylną przerzutkę która zabrudzona też może dawać piszczenie trzaskanie etc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.