speq Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Człowiek się w pewnym momencie zagalopował z wydatkami, siana zabrakło a jeździć się chciało. Sprzedałem starą, stalową ramę Mongoose'a i kupiłem ciężkiego klocka, którego mam obecnie. Mimo wielu wad jakie ma ten rower, osprzętu, który nie jest może najwyższych lotów złożyłem sensowny rower, którym nie jest wstyd pojechać w góry W planie na najbliższy czas zmiana suportu i wszystkich rurek. Docelowo zmiana ramy na jakiegoś FS. Wszystko niestety będzie rozlożone w czasie. Rozmiar ramy: 19" Rama: Alu Widelec: Marzocci Bomber MX Comp Air 2004 Tylny amortyzator: brak Kierownica: Kbix ProRace -> Amoeba Vitra gięta Mostek: Kbix ProRace -> Amoeba Vitra Sztyca: Zoom -> Amoeba Vitra Siodło: wygodne... Pedały: PD-M520 Manetki: Sram 7.0 Half Pipe Przerzutka przednia: Alivio Top Swing -> SLX albo XT Przerzutka tylna: Sram 7.0 Hamulce: Avid Juicy 5 Dźwignie hamulca: Avid Juicy 5 Kaseta/wolnobieg: Shimano Deore -> SLX Łańcuch: HG-53 -> C9 Korba: Shimano LX FC-M572 Suport: BB-ES51 -> zmiana na odpowiednią długość osi, żeby przednia przerzutka funkcjonowała poprawnie Obręcze: Alexrims XD-Lite 32 otwory Piasty: Shimano XT 756 Szprychy: CN Spokes DB454 (2.0-1.8-2.0) Opony: Tioga Factory XC 2.1 -> Coś lżejszego i kevlarowego Dętki: -- -> Jakieś lżejsze Rogi: BBB Trial Monkey -> robią wypad po zmianie kierownicy Linki/pancerze: -- -> zmiana na zestaw XTR przerzutkowy Zacisk sztycy: -- -> coś "na imbus" Top Cap: -- Stery: Ritchey http://www.pinkbike.com/photo/6212623/ - poglądowa fotka, póki co w domowym zaciszu, jak się zrobi troszkę cieplej, będzie i w scenerii bardziej odpowiedniej
exocet Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 witaj ramka made in 3city , nie wiesz przypadkiem jaka waga tej ramy ? rowerek prezentuje sie bardzo fajnie, a jak jeszcze pozmieniasz co zaplanowałeś bedzie super, no i ma dużo czerwonego - wiadomo bedzie szybszy pzdr
kenjisan Napisano 22 Lutego 2011 Napisano 22 Lutego 2011 wokół tylu krossów, merid i scottów, bardzo interesujący rowerek. Jak napisał exocet, wagę nadrabia czerwień. Musi być szybki
speq Napisano 22 Lutego 2011 Autor Napisano 22 Lutego 2011 Nie wiem ile waży niestety. Ale w planach mam, z ciekawości, poważyć wszystko przy okazji zmiany poszczególnych rzeczy. Będzie oczywiście aktualizacja robiona po każdej zmianie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.