Skocz do zawartości

[przewodnik], jaki wybrać ?

90Pepek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Czy znacie jakieś dobre przewodniki, mapy. Interesują mnie trasy Jury krakowsko-częstochowskiej i ogólnie Wyżyny śląskiej ? Słyszałem o przewodniku pt. " Najlepsze wycieczki na rowerze górskim"(<-czy jakoś tak) ale nie potrafie nigdzie na niego trafić... czy wydawnictwo już przestało je drukować, czy też może drukują go pod inną nazwą ? Jakie macie inne propozycje przewodników i map, z dobrze opisanymi trasami i miejscami ?:]

Napisano

Jeżeli tak ciężko kupić jakiś dobry przewodnik tych okolic to może sam wybierz sobie kilka miejsc, poczytaj o nich na necie, opisz sobie a potem jedz tam i zwiedzaj je. Z mapami myślę że nie będzie żadnego problemu. Pozdrawiam

Napisano

ciekawy pomysł, dzięki za natchnienie :D. Może jednak ma ktoś jakąś sprawdzoną "marke" przewodników ?

Napisano

Mi sie kurzy i zceka na wykorzystanie : jura krak-czest-atlas rowerowy od kompasu. Mapki 50000-60000 wiec przyzwoicie. Moge przykladowe zdjecie wrzucic jak jest trasa opisana. Lub poszukaj opinii na necie.

Lub bierezsz mape danej okolicy, traske w domu sobie wyznaczasz na podstawie znalezionego zcegos, lub na plae i z mapka jezdziesz ;]

Napisano

Jak już pytasz o konkretn marke przewodników to dla mnie najlepszy jest REWASZ, (niezbyt kolorowy ale konkretny), a dalej Rough Guide. chociaż najlepszym sposobem jest to co proponuje DamianDro. a nawet wchodzisz na www regionu, atrakcje i lecisz z koksem :] zawsze zostaje jakas moneta na browarek :>

Napisano

Imo jedna z najlepszych rzeczy na rynku, dedykowana z resztą pod rower. Może dlatego, że nie ma za bardzo konkurencji.

http://wysylkowa.pl/ks734472.html

Z innych rzeczy dobra jest ta podana przez qujona777 w drugim linku.

Korzystałem z tych dwóch na raz plus dobra mapa - trudno z czymś takim nie objechać porządnie Jury.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...