Skocz do zawartości

[ kierownica mostek]

jacekb20002

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

parę dni temu nabyłem rower Arkus Vip 5.0, na inny mnie na razie nie stać.

Ważę 110kg mam 192 cm wzrostu, rower ma mi służyć głównie do jazdy rekreacyjnej i troszkę w terenie. Kierownica jest nieregulowana, co sprawia że czuje spory dyskomfort podczas jazdy- mam wrażenie ze kierownica jest za nisko. Jaki mostek kupić regulowany czy też nie, jaką kierownicę gietą i z jakim wzniosem. Licze bardzo na waszą pomoc- kwota jaka dysponuje to 200zł. Co sądzicie na temat w/w produktów marki ZOOM, czy zadowoli to amatora?

Pozdrawiam

Jacek :icon_mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Co by nie zaczynać nowego tematu dołączam się ze swoim problemem.

Ważę ok 106 kg wzrost 191cm.

Zatem tak jak kolega powyżej jestem ciężkim (pod względem wagi ;-) rowerzystą.

Potrzebuje wymienić mostek (obecnie mam marki zoom jest za krótki, jakieś 80mm)

Proszę o opinie jaki mostek w cenie do max 80zł polecilibyście w przypadku mojej masy.

Nie interesuje mnie odchudzanie roweru, ze względu na swoja masę wole żeby mostek był solidny zamiast lekki.

Szukam jak najdłuższego mostka min 100 mm, tylko teraz pytanie czy przy mojej wadze za długi mostek (120mmm) nie będzie zbyt obciążony?

Jakiej firmy mostki w cenie do 80zł polecicie (przy uwzględnieniu mojej masy).?

2. Myślę tez nad zakupieniem prostej kierownicy...tutaj tez prosiłbym o pomoc ze względu na masę, chodzi mi o raczej wytrzymała niż lekka kierownice w niskiej cenie.

Mam nadzieje że ktoś skusi się na odpowiedź,

z góry dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...