Skocz do zawartości

[błotniki]

johny123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

ponieważ śniegu już nie ma i zrobiło się trochę cieplej postanowiłem wyjąć rower z piwnicy. Przypomniałem sobie że w zeszłym roku planowałem kupić błotniki ale jednak do tego nie doszło. A więc mam pytanie jakie błotniki warto kupić jest parę warunków:

1. w miarę przyzwoita cena

2. tylny musi być przyczepiany do sztycy

no i jeszcze jedna sprawa nie wiem jak zamontować przedni ( możecie pomóc :) ) z przodu mam dziurę na śrubę od odblasku może tam?

z góry dziękuje za pomoc

Napisano

Określ konkretną cenę, wtedy można pomyśleć nad konkretnym modelem. Ogólnie SKS, Simpla robią niezły sprzęt.

Przedni... zależy od konkretnego modelu.

Napisano

Mam Simpla Hammer II i bardzo dobrze daja radę, są solidnie wykonane.

Sprawdź jedynie sposoby montażu. Ponieważ, przedni wchodzi na uchwyt zamontowany elementem rozporowym w amortyzatorze, tył montowany jest na sztycy.

Napisano

Mam Simpla Hammer II i bardzo dobrze daja radę, są solidnie wykonane.

Sprawdź jedynie sposoby montażu. Ponieważ, przedni wchodzi na uchwyt zamontowany elementem rozporowym w amortyzatorze, tył montowany jest na sztycy.

a więc dobrze znalazłem

to chyba to

http://www.mudserwis.com/blotnik-simpla-hammer-set-p-148.html?osCsid=3072e8c02b497b7a996eaa6e992b32a8

i nowe pytanie

rower z marketu a więc czy ten element rozporowy wejdzie do mojej rury?

a i jeszcze prośba czy ktoś mógłby dać jakieś zdjęcie jak się prezentują te błotniki na rowerze?

• Mod Team
Napisano

O tak się prezentują:

img5256ej.th.jpg img6244e.th.jpg

Drugi czy trzeci sezon jesienno zimowy z nimi jeżdżę i jestem zadowolony. Tylko na początku trzeba tył dobrze przymocować żeby się nie przekręcał. Ja w tym celu owinąłem sztycę taśmą izolacyjną w miejscu mocowania błotnika.

Napisano

aha dzięki a możesz mi powiedzieć jeszcze jaką masz średnicę rury gdzie wsadzasz zaczepienie przedniego błotnika bo nie chcę kupić czegoś co nie będzie pasować i jakie mają mniej więcej wymiary te błotniki chodzi o długość przede wszystkim i szerokość przedniego

• Mod Team
Napisano

Tak - rura jest 1 i 1/8, ale w zestawie były dwa czy trzy trzpienie mocujące o różnych średnicach. Długość 55cm, szerokość 8,5 - 10cm.

Napisano

Tak - rura jest 1 i 1/8, ale w zestawie były dwa czy trzy trzpienie mocujące o różnych średnicach. Długość 55cm, szerokość 8,5 - 10cm.

rozumiem że 8,5 szerokości w miejscu mocowania przedniego?

• Mod Team
Napisano

Nie. 8,5cm w przedniej części, 10cm w tylnej części w najszerszym punkcie. W miejscu mocowania jest ok. 6cm.

Napisano

W komplecie dostajesz trzy elementy rozporowe (zaznaczone na żółto na stronie producenta)

do uchwytu przedniego błotnika (montowanego od dołu w rurę sterów - widelca).

A jak nie trafisz ze średnicami to taśma izolacyjna Scotch rozwiąże problem:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Simpla Hammer mam komplet sprzed 2 lat mnie sie nie podobają żle czyma regulacja tylnego błotnika sruba wpadla do środka naklejka firmy zaraz sie odkleiła jechałem kiedyś po poważnym błodzie a i tak mnie opryskało według mnie ciężkie są.

• Mod Team
Napisano

morcin2 - gdybyś napisał to poprawnie po polsku, stosując znaki interpunkcyjne to może łatwiej byłoby zrozumieć o co Ci chodzi. U mnie od ponad 2 lat sprawują się bez zarzutów. Na początku tył słabo trzymał, ale owinąłem sztycę izolacją, mocniej zacisnąłem i jest dobrze. A argument, że są ciężkie to w ogóle jakiś absurd. Maniak wagi w ogóle nie używa błotników , bo każde będą za ciężkie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja od siebie mogę polecić błotniki Topeak z serii DeFender. Używam już ich ok 3 lat i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...