johny123 Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Witam ponieważ śniegu już nie ma i zrobiło się trochę cieplej postanowiłem wyjąć rower z piwnicy. Przypomniałem sobie że w zeszłym roku planowałem kupić błotniki ale jednak do tego nie doszło. A więc mam pytanie jakie błotniki warto kupić jest parę warunków: 1. w miarę przyzwoita cena 2. tylny musi być przyczepiany do sztycy no i jeszcze jedna sprawa nie wiem jak zamontować przedni ( możecie pomóc ) z przodu mam dziurę na śrubę od odblasku może tam? z góry dziękuje za pomoc
Fenthin Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 Określ konkretną cenę, wtedy można pomyśleć nad konkretnym modelem. Ogólnie SKS, Simpla robią niezły sprzęt. Przedni... zależy od konkretnego modelu.
johny123 Napisano 10 Lutego 2011 Autor Napisano 10 Lutego 2011 max mogę przeznaczyć ok 50 zł aha jeszcze koła posiadam o rozmiarze 26
Fenthin Napisano 10 Lutego 2011 Napisano 10 Lutego 2011 W takim razie proponuję zestaw Simpla Hammer.
nosor Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Też jestem zainteresowany kupnem błotników. Czytałem, że te błotniki Simpla Hammer to szajs ; /
Fenthin Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Niekoniecznie szajs, ale taki zestaw kosztuje w granicach 40zł. Najtańsze SKS tego typu kosztują dwa razy tyle. Wniosek możesz sam wyciągnąć.
KVL Napisano 11 Lutego 2011 Napisano 11 Lutego 2011 Mam Simpla Hammer II i bardzo dobrze daja radę, są solidnie wykonane. Sprawdź jedynie sposoby montażu. Ponieważ, przedni wchodzi na uchwyt zamontowany elementem rozporowym w amortyzatorze, tył montowany jest na sztycy.
johny123 Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 Mam Simpla Hammer II i bardzo dobrze daja radę, są solidnie wykonane. Sprawdź jedynie sposoby montażu. Ponieważ, przedni wchodzi na uchwyt zamontowany elementem rozporowym w amortyzatorze, tył montowany jest na sztycy. a więc dobrze znalazłem to chyba to http://www.mudserwis.com/blotnik-simpla-hammer-set-p-148.html?osCsid=3072e8c02b497b7a996eaa6e992b32a8 i nowe pytanie rower z marketu a więc czy ten element rozporowy wejdzie do mojej rury? a i jeszcze prośba czy ktoś mógłby dać jakieś zdjęcie jak się prezentują te błotniki na rowerze?
Mod Team Odi Napisano 11 Lutego 2011 Mod Team Napisano 11 Lutego 2011 O tak się prezentują: Drugi czy trzeci sezon jesienno zimowy z nimi jeżdżę i jestem zadowolony. Tylko na początku trzeba tył dobrze przymocować żeby się nie przekręcał. Ja w tym celu owinąłem sztycę taśmą izolacyjną w miejscu mocowania błotnika.
johny123 Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 aha dzięki a możesz mi powiedzieć jeszcze jaką masz średnicę rury gdzie wsadzasz zaczepienie przedniego błotnika bo nie chcę kupić czegoś co nie będzie pasować i jakie mają mniej więcej wymiary te błotniki chodzi o długość przede wszystkim i szerokość przedniego
johny123 Napisano 11 Lutego 2011 Autor Napisano 11 Lutego 2011 jeżeli tak to chyba jednak skuszę się na te błotniki dziękuje za odpowiedź
Mod Team Odi Napisano 12 Lutego 2011 Mod Team Napisano 12 Lutego 2011 Tak - rura jest 1 i 1/8, ale w zestawie były dwa czy trzy trzpienie mocujące o różnych średnicach. Długość 55cm, szerokość 8,5 - 10cm.
johny123 Napisano 12 Lutego 2011 Autor Napisano 12 Lutego 2011 Tak - rura jest 1 i 1/8, ale w zestawie były dwa czy trzy trzpienie mocujące o różnych średnicach. Długość 55cm, szerokość 8,5 - 10cm. rozumiem że 8,5 szerokości w miejscu mocowania przedniego?
Mod Team Odi Napisano 12 Lutego 2011 Mod Team Napisano 12 Lutego 2011 Nie. 8,5cm w przedniej części, 10cm w tylnej części w najszerszym punkcie. W miejscu mocowania jest ok. 6cm.
KVL Napisano 13 Lutego 2011 Napisano 13 Lutego 2011 W komplecie dostajesz trzy elementy rozporowe (zaznaczone na żółto na stronie producenta) do uchwytu przedniego błotnika (montowanego od dołu w rurę sterów - widelca). A jak nie trafisz ze średnicami to taśma izolacyjna Scotch rozwiąże problem:)
morcin2 Napisano 24 Lutego 2011 Napisano 24 Lutego 2011 Simpla Hammer mam komplet sprzed 2 lat mnie sie nie podobają żle czyma regulacja tylnego błotnika sruba wpadla do środka naklejka firmy zaraz sie odkleiła jechałem kiedyś po poważnym błodzie a i tak mnie opryskało według mnie ciężkie są.
Mod Team Odi Napisano 24 Lutego 2011 Mod Team Napisano 24 Lutego 2011 morcin2 - gdybyś napisał to poprawnie po polsku, stosując znaki interpunkcyjne to może łatwiej byłoby zrozumieć o co Ci chodzi. U mnie od ponad 2 lat sprawują się bez zarzutów. Na początku tył słabo trzymał, ale owinąłem sztycę izolacją, mocniej zacisnąłem i jest dobrze. A argument, że są ciężkie to w ogóle jakiś absurd. Maniak wagi w ogóle nie używa błotników , bo każde będą za ciężkie.
se.bool Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Ja od siebie mogę polecić błotniki Topeak z serii DeFender. Używam już ich ok 3 lat i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.