Skocz do zawartości

[trenażer] Wytarty mechanizm oporowy

agat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!

mam problem. mianowicie chciałam od znajomego kupić używany trenażer, ale z jedną usterką - wytarta jest metalowa rolka (mechanizm oporowy). czy da się gdzieś dostać samą rolkę? czy muszę jednak kupić nowy trenażer?

pozdrawiam

agat : )

Napisano

tak, tak, mam. i niestety rolka jest tak wytarta, że nie da rady jeździć, bo opona trze już o plastikową obudowę.

Napisano

tak, tak, mam. i niestety rolka jest tak wytarta, że nie da rady jeździć, bo opona trze już o plastikową obudowę.

Na czymś takim nie da się jeździć.

W naszych sklepach nie spotkałem się z częściami zamiennymi do trenażerów, pogoglowałem troche i ew w sklepach zagranicą, pytanie jaki to producent trenażera. Przykładowe sklepy z czesciami zamiennymi:

http://www.discountcyclesdirect.co.uk/index.php?cPath=331

http://www.madison.co.uk/products.aspx?vertical=&tier1=Accessories+%26+Extras&tier2=Home+Trainer+%26+Roller+Spares

Dorzuć pare złotych i kup nowy albo mniej zużyty. Na pewno będzie służył latami.

Napisano

no właśnie się nie da, dlatego zadaję pytanie, bo nigdzie nie mogę znaleźć tej rolki. trenażer tacxa.

chyba jednak nie da rady, bo nie ma nigdzie części zamiennych : (

Napisano

przypuszczam że nawet jakby były to by do najlżejszych nie należały, poza tym o ile dobrze wiem to wymiana rolki to nie jest taka prosta sprawa wcale i czasem trzeba mieć do tego odpowiednie klucze :confused:

Napisano

przypuszczam że nawet jakby były to by do najlżejszych nie należały, poza tym o ile dobrze wiem to wymiana rolki to nie jest taka prosta sprawa wcale i czasem trzeba mieć do tego odpowiednie klucze :confused:

jeśli chodzi o rozkręcenie, to nie ma problemu. problem jest w wytartej rolce :icon_wink:

o, a tu macie fotkę.

ja też nie wierzę, trzeba mieć ogień w nogach :rolleyes:

post-135949-0-70294800-1296670670_thumb.jpg

Napisano

Kawał metalu wyparował ; o Jaki przebieg?:P Ja proponuję wyciąć ten plastik na dole. Jest z tym jakiś problem?:P

Napisano

Eeee, to mój Tacx Swing był podobnie zajechany. Miałem jeden z pierwszych modeli jeszcze z tą starą manetką i jeździłem tylko na drutowych oponkach nigdy nie załując dociśnięcia opony do rolki. Zgodnie z zasada im mocniej tym ciężej :icon_mrgreen:

Napisano

przebieg - nie mam pojęcia.

myślałam o tym, ale boję się, że nacięcie plastiku osłabi konstrukcję. :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...