agat Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 witam! mam problem. mianowicie chciałam od znajomego kupić używany trenażer, ale z jedną usterką - wytarta jest metalowa rolka (mechanizm oporowy). czy da się gdzieś dostać samą rolkę? czy muszę jednak kupić nowy trenażer? pozdrawiam agat : )
jasskulainen Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 moj trenazer tez ma lekko starta rolke ale dalej dziala masz mozliwosc jazdy probnej ?
agat Napisano 1 Lutego 2011 Autor Napisano 1 Lutego 2011 tak, tak, mam. i niestety rolka jest tak wytarta, że nie da rady jeździć, bo opona trze już o plastikową obudowę.
SilverXC Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 tak, tak, mam. i niestety rolka jest tak wytarta, że nie da rady jeździć, bo opona trze już o plastikową obudowę. Na czymś takim nie da się jeździć. W naszych sklepach nie spotkałem się z częściami zamiennymi do trenażerów, pogoglowałem troche i ew w sklepach zagranicą, pytanie jaki to producent trenażera. Przykładowe sklepy z czesciami zamiennymi: http://www.discountcyclesdirect.co.uk/index.php?cPath=331 http://www.madison.co.uk/products.aspx?vertical=&tier1=Accessories+%26+Extras&tier2=Home+Trainer+%26+Roller+Spares Dorzuć pare złotych i kup nowy albo mniej zużyty. Na pewno będzie służył latami.
agat Napisano 1 Lutego 2011 Autor Napisano 1 Lutego 2011 no właśnie się nie da, dlatego zadaję pytanie, bo nigdzie nie mogę znaleźć tej rolki. trenażer tacxa. chyba jednak nie da rady, bo nie ma nigdzie części zamiennych : (
senjiro Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 przypuszczam że nawet jakby były to by do najlżejszych nie należały, poza tym o ile dobrze wiem to wymiana rolki to nie jest taka prosta sprawa wcale i czasem trzeba mieć do tego odpowiednie klucze
jasskulainen Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 masz jakies fotki ? bo az mi sie nei chce wierzyc ze ktos tak zajechal rolke
agat Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 przypuszczam że nawet jakby były to by do najlżejszych nie należały, poza tym o ile dobrze wiem to wymiana rolki to nie jest taka prosta sprawa wcale i czasem trzeba mieć do tego odpowiednie klucze jeśli chodzi o rozkręcenie, to nie ma problemu. problem jest w wytartej rolce o, a tu macie fotkę. ja też nie wierzę, trzeba mieć ogień w nogach
jasskulainen Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 zwracam honor rzeczywiscie jest niezle wymeczony ten trenazer
Crazyk Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Kawał metalu wyparował ; o Jaki przebieg? Ja proponuję wyciąć ten plastik na dole. Jest z tym jakiś problem?
senjiro Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Eeee, to mój Tacx Swing był podobnie zajechany. Miałem jeden z pierwszych modeli jeszcze z tą starą manetką i jeździłem tylko na drutowych oponkach nigdy nie załując dociśnięcia opony do rolki. Zgodnie z zasada im mocniej tym ciężej
agat Napisano 2 Lutego 2011 Autor Napisano 2 Lutego 2011 przebieg - nie mam pojęcia. myślałam o tym, ale boję się, że nacięcie plastiku osłabi konstrukcję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.